Републички педагошки завод Републике Српске

Милоша Обилића 39

78000 Бања Лука

Република Српска

Архива обавјештењa

31.01.2020.
Обавјештења

Трећа Зимска школа физике у Требињу

Друштво физичара источне Херцеговине у сарадњи са Министарством породице, омладине и спорта, градском управом града Требиња, Републичким педагошким заводом, Факултетом за производњу и менаџмент и Гимназијом ,,Јован Дучић" организовало је и реализовало трећу Зимску школу физике, у Требињу од 13. до 17. јануара 2020. године.

Овогодишња Зимска школа је окупила око 45 ученика. Од тог броја 24 су били ученици из разних општина Републике Српске, а око двадесет су били ученици из Требиња. За ученике који су на прошлогодишњем Републичком такмичењу из физике освојили једно од прва три мјеста, организатор је сносио, скоро у потпуности, трошкове боравка у Требињу.

За реализацију Школе било је задужено шест професора, три из Требиња, један из Фоче, један асистент Технолошког факултета у Зворнику и просвјетни савјетник за физику из РПЗ-а. Посебни гости Школе су били два ученика Гимназије из Алексинца и њихов професор физике који је одржао једно предавање.

Програм рада се састојао из теоријских предавања, израде занимљивих и такмичарских задатака, лабораторијских вјежби, као и тестова гдје се мјерио ниво усвојености градива током дана. Током школе, у вечерњим сатима, одржана су два научно-популарна предавања из актуелних тема физике. Током једног поподнева, за учеснике Зимске школе организован је излет у Котор.

У наставку погледајте остале слике са одржане Зимске школе физике у Требињу.

Ученици су Зимску школу оцијенили највишим оцјенама и показали жељу да дођу и идуће године и да Зимску школу препоруче својим вршњацима. Дио фотографија насталих на Зимској школи су у наставку.

Школски
календар

Календар за основну школу
Календар за средњу школу

Детаљније ikonica

Списак
уџбеника

Уџбеници за основну школу
Уџбеници за средњу стручну школу
Уџбеници за гимназију

Детаљније ikonica

Пројекти
међународни пројекти
и сарадња

Пројекат Читалићи
Изучавање о Холокаусту

Детаљније ikonica

Е-Настава

Министарство просвјете и културе Републике Српске и Републички педагошки завод, у сарадњи са Радио-телевизијом Републике Српске организује наставу на даљину путем телевизијског преноса за ученикеу од првог до деветог разреда основних школа у Републици Српској.

Детаљније ikonica

Култура
памћења

Сајт Култура памћења је покренут у оквиру подухвата образовања и стручног усавршавања наставног кадра у Републици Српској

Детаљније ikonica

Корисни
линкови

Детаљније ikonica

Корисни
материјали

Детаљније ikonica