+387 (0)51 430 110 Милоша Обилића 39,
78000 Бања Лука, Република Српска

Школски календар

Школски календар

Детаљније

Списак уџбеника

Списак уџбеника

Детаљније

Пројекти, међународни пројекти и сарадња

Пројекти, међународни пројекти и сарадња

Детаљније

Актуелности

Трећа Зимска школа физике у Требињу

Датум: 31.01.2020. године

Друштво физичара источне Херцеговине у сарадњи са Министарством породице, омладине и спорта, градском управом града Требиња, Републичким педагошким заводом, Факултетом за производњу и менаџмент и Гимназијом ,,Јован Дучић" организовало је и реализовало трећу Зимску школу физике, у Требињу од 13. до 17. јануара 2020. године.

Овогодишња Зимска школа је окупила око 45 ученика. Од тог броја 24 су били ученици из разних општина Републике Српске, а око двадесет су били ученици из Требиња. За ученике који су на прошлогодишњем Републичком такмичењу из физике освојили једно од прва три мјеста, организатор је сносио, скоро у потпуности, трошкове боравка у Требињу.

За реализацију Школе било је задужено шест професора, три из Требиња, један из Фоче, један асистент Технолошког факултета у Зворнику и просвјетни савјетник за физику из РПЗ-а. Посебни гости Школе су били два ученика Гимназије из Алексинца и њихов професор физике који је одржао једно предавање.

Програм рада се састојао из теоријских предавања, израде занимљивих и такмичарских задатака, лабораторијских вјежби, као и тестова гдје се мјерио ниво усвојености градива током дана. Током школе, у вечерњим сатима, одржана су два научно-популарна предавања из актуелних тема физике. Током једног поподнева, за учеснике Зимске школе организован је излет у Котор.

У наставку погледајте остале слике са одржане Зимске школе физике у Требињу.

Ученици су Зимску школу оцијенили највишим оцјенама и показали жељу да дођу и идуће године и да Зимску школу препоруче својим вршњацима. Дио фотографија насталих на Зимској школи су у наставку.Архива обавјештења

Е-Настава

Детаљније

Култура памћења

Детаљније

Корисни линкови

Корисни линкови

Детаљније