Republički pedagoški zavod Republike Srpske

Miloša Obilića 39

78000 Banja Luka

Republika Srpska

07.05.2024.
Učenicima iz Republike Srpske srebrna i bronzana medalja sa održane 41. matematičke balkanijade
Na 41. Matematičkoj balkanijadi održanoj u Varni od 27. aprila do 2. maja učenici iz Republike Srpske Vuk Janković i Andrej Krčmar ostvarili su odličan rezultat i osvojili srebrnu medalju (Vuk Janković) i bronzanu (Andrej Krčmar).
24.04.2024.
Rezultati konkursa „Stradanje i sjećanje na nevine žrtve u koncentracionom logoru Jasenovac - Donja Gradina“
Povodom obilježavanja dana sjećanja na nevino stradale žrtve u koncentracionom logoru Jasenovac - Donja Gradina Spomen - područje Donja Gradina je u saradnji sa Republičkim pedagoškim zavodom raspisalo nagradni konkurs za najbolji literarni i likovni rad.
02.04.2024.
Održana 15. škola direktora i pedagoga predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola
Republički pedagoški zavod Republike Srpske je organizovao u Tesliću 15. školu direktora i pedagoga predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola. Za direktore i pedagoge predškolskih ustanova i osnovnih škola aktivnosti su realizovane 28. i 29. marta 2024. godine, a za direktore i pedagoge srednjih škola 29. i 30. marta 2024. godine. Škola je realizovana pod nazivom Kako škola vaspitava.
15.03.2024.
Obuka predstavnika osnovnih i srednjih škola za samovrednovanje i spoljašnje vrednovanje
U prostorijama Republičkog pedagoškog zavoda u Banjoj Luci su realizovane obuke za predstavnike osnovnih i srednjih škola, a u vezi sa osiguranjem kvaliteta vaspitno-obrazovnog rada. Obuke su realizovane 05. i 06.03.2024. godine za dvije grupe predstavnika osnovnih škola i 12. i 13.03.2024. godine za dvije grupe predstavnika srednjih škola iz Republike Srpske. Na obukama koje su realizovane za osnovne škole su bila prisutna 54 predstavnika iz 18 škola, dok su na obukama koje su realizovane za srednje škole bila prisutna 42 predstavnika iz 14 škola.
06.03.2024.
Konkurs Značaj srpskog jezika i književnosti za očuvanje identiteta Republike Srpske - Dišem ćirilicom
Katedra za srbistiku Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu uz podršku Republičkog pedagoškog zavoda Republike Srpske poziva učenike svih srednjih škola da na temu Dišem ćirilicom napišu esej sa ciljem da se razvija svijest o značaju srpskog jezika i pisma i njegovom uticaju na, koliko pojedinačni, utoliko više, kolektivni identitet - identitet srpskog naroda.
01.03.2024.
Obilježavanje 170 godina od rođenja Mihajla Pupina
U 2024. godini se navršava 170 godina od rođenja Mihajla Pupina. Republički pedagoški zavod, zajedno sa Savezom inovatora, planira realizaciju aktivnosti u osnovnim i srednjim školama Republike Srpske, a povodom tog događaja.

Školski
kalendar

Kalendar za osnovnu školu
Kalendar za srednju školu

Detaljnije ikonica

Spisak
uxbenika

Uxbenici za osnovnu školu
Uxbenici za srednju stručnu školu
Uxbenici za gimnaziju

Detaljnije ikonica

Dobri primjeri različitih pristupa u nastavi

Detaljnije ikonica

Projekti
međunarodni projekti
i saradnja

Projekat Čitalići
Izučavanje o Holokaustu

Detaljnije ikonica

Predmeti od
nacionalnog značaja

Detaljnije ikonica

E-Nastava

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Republički pedagoški zavod, u saradnji sa Radio-televizijom Republike Srpske organizuje nastavu na daljinu putem televizijskog prenosa za učenikeu od prvog do devetog razreda osnovnih škola u Republici Srpskoj.

Detaljnije ikonica

Kultura
pamćenja

Kultura pamćenja je pokrenut u okviru poduhvata obrazovanja i stručnog usavršavanja nastavnog kadra u Republici Srpskoj

Detaljnije ikonica

Korisni
linkovi

Detaljnije ikonica

Korisni
materijali

Detaljnije ikonica