+387 (0)51 430 110 Miloša Obilića 39,
78000 Banja Luka, Republika Srpska

Obavještenje o Planu savjetovanja u avgustu 2019. godine

Više informacija

DANAS I SUTRA EKSPERIMENTALNA MALA MATURA

Više informacija

RTRS i RPZ pripremaju kviz

Više informacija

Damjanović u posjeti Češkoj

Više informacija

Zbirke zadataka za provjeru učeničkih postignuća učenika petog razreda

Više informacija

Mala matura u Republici Srpskoj obavezna školske 2020/21. godine

Više informacija

Potreban jedinstven bukvar u svim zemljama gdje žive Srbi

Više informacija

Školski kalendar

Školski kalendar

Detaljnije

Spisak uxbenika

Spisak uxbenika

Detaljnije

Projekti, međunarodni projekti i saradnja

Projekti, međunarodni projekti i saradnja

Detaljnije

Početna stranica

Datum: 21.08.2019. godine Otvoren 54. Kočićev zbor

Otvaranjem spomen-sobe posvećene Petru Kočiću želi se sačuvati sve što je vrijedno u životu i radu ovog srpskog velikana počele su manifestacije 54. Kočićev zbor.čime je otvoren Kočićev zbor. Otvaranju Kočićevog zbora je prisustvovala ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić koje je rekla: „Soba sjećanja Petra Kočića“ je jedan u nizu segmenata kojima potvrđujemo opredijeljenost da vodimo brigu o bogatstvu koje nam je ovaj velikan srpske književne i slobodarske misli ostavio u nasljeđe.

Datum: 12.08.2019. godine Obavještenje o seminaru za profesore istorije i srpskog jezika i književnosti

Republički pedagoški zavod Republike Srpske u saradnji sa Međunarodnom školom za izučavanje Holokausta, Memorijalnog centra Jad Vašem (Yad Vashem) iz Izraela organizuje seminar za profesore istorije i srpskog jezika i književnosti koji su zaposleni u osnovnim i srednjim školama Republike Srpske.

Datum: 03.07.2019. godine Izučavanje patriotske istorije i vaspitna funkcija škole

Na Pedagoškom forumu u Sankt Peterburgu jedan od predavača je šef-redaktor žurnala „RODINA“ Koc Igor Aleksandrovič, zamjednik glavnog urednika „Ruska gazeta“ nosilac međunarodnog priznanja „Čovjek godine 2017.“ za izučavanje ruskog istorijskog nasleđa. Tema predavanja je „ Izučavanje patriotske istorije i uticaj na podizanje vaspitne uloge škole“.

Datum: 02.07.2019. godine Obrazovanje po mjeri današnjeg učenika

Ministar posvjete i kulture Republike Srpske mr Natalija Trivić učestvuje u programu 11. Međunarodnog pedagoškog foruma „Moderne tehnologije učenja: dostignuća, iskustvo i praksa“ u Sankt Peterburgu.

Datum: 01.07.2019. godine Damjanović na Pedagoškom forumu u Sankt Peterburgu

Na poziv ambasadora Ruske Federcije u BiH Petra Ivancova direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović učestvovaće na 11. Pedagoškom forumu u Sankt Peterburgu.

Datum: 28.06.2019. godine Obavještenje o Planu savjetovanja u avgustu 2019. godine

Dopis Republičkog pedagoškog zavoda kao i Plan savjetovanja nastavnika, stručnih saradnika i direktora nalazi se na linkovima ispod ovog teksta

Datum: 24.06.2019. godine Čubrilović otvorio izložbu đačkih likovnih radova posvećenih jačanju saradnje Srpske i Sankt Peterburga

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović danas je u Izložbenom salonu parlamenta otvorio izložbu izabranih likovnih radova učenika osnovnih škola Republike Srpske, prispjelih na konkurs koji je realizovao Pedagoški zavod Republike Srpske, a koji je održan u okviru uspostavljenih odnosa između Republike Srpske i ruske gubernije Sankt Peterburga.

Datum: 21.06.2019. godine Rezultati konkursa "25 godina Zakonodavne skupštine Sankt Peterburga"

Dopis RPZ kao i rezultati konkursa "25 godina Zakonodavne skupštine Sankt Peterburga" možete pogledati i preuzeti na sljedećim linkovima:

Datum: 18.06.2019. godine 50 godina OŠ „SVETI SAVA“ BANJA LUKA

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je značaj obilježavanja 50 godina postojanja i rada Osnovne škole "Sveti Sava" u Banjaluci, te navela da je Vlada Srpske kroz različite intervencije u ovu školu uložila dva miliona KM.

Datum: 05.06.2019. godine EVROPSKA ISKUSTVA U DOMAĆIM UČIONICAMA

Uspješna saradnja prosvjetara Srpske sa školama iz inostranstva


Ostala obavještenja