Republički pedagoški zavod Republike Srpske

Miloša Obilića 39

78000 Banja Luka

Republika Srpska

23.02.2024.
Konferencija o spoljašnjem vrednovanju kvaliteta vaspitno-obrazovnog rada u osnovnim i srednjim školama
U cilju isticanja i promocije značaja vrednovanja kvaliteta vaspitno-obrazovnog rada, 21. i 22. februara 2024. godine u hotelu „Kardial“ u Tesliću, održana je Konferencija o spoljašnjem vrednovanju kvaliteta vaspitno-obrazovnog rada u osnovnim i srednjim školama. Konferenciji su prisustvovali direktor Republičkog pedagoškog zavoda, predstavnici OEBS-a, načelnici odjeljenja Republičkog pedagoškog zavoda, inspektori-prosvjetni savjetnici i predstavnici osnovnih i srednjih škola.
20.02.2024.
Održana promocija prijedloga nacrta Protokola za zaštitu djece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja
U organizaciji Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Republičkog pedagoškog zavoda, uz podršku UNICEFA u prostorijama Srednjoškolskog centra „Gemit- Apeiron“ Banja Luka, 20. februara 2024. godine održana je promocija prijedloga nacrta Protokola za zaštitu djece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja.
06.02.2024.
Biblioteke za održivu budućnost - XXIV stručni skup Društva bibliotekara Republike Srpske
Društvo bibliotekara Republike Srpske, uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske objavilo je poziv za prijavu i dostavljanje radova za učešće na XXIV stručnom skupu Društva bibliotekara Republike Srpske.
05.02.2024.
26. Međunarodna izložba ideja, inovacija i stvaralaštva "Inost Mladih 2024"
Savez inovatora Republike Srpske i Udruženje inovatora grada Banja Luka organizuju 26. Međunarodnu izložbu ideja, inovacija i stvaralaštva "INOST MLADIH 2024" čiji pokrovitelj su Vlada Republike Srpske i Grad Banja Luka.
05.02.2024.
ZIMSKA ŠKOLA FIZIKE, TREBINJE 2024.
Od 15. do 18. januara 2024. godine održana je 6. zimska škola fizike. Organizatori su bili Društvo fizičara istočne Hercegovine, uz pomoć grada Trebinja, Gimnazije „Jovan Dučić“ , Fakulteta za proizvodnju i menaxment i Republičkog pedagoškog zavoda Republike Srpske.
24.01.2024.
Konkurs za izbor najboljih likovnih i literarnih radova na temu "Stradanja i sjećanja na nevine žrtve u koncentracionom logoru Jasenovac"
Povodom obilježavanja sjećanja na nevino stradale žrtve u koncentracionom logoru Jasenovac, JU "Spomen-područje Donja Gradina" i Republički pedagoški zavod Republike Srpske raspisuju konkurs za izbor najboljih učeničkih likovnih i literarnih radova na temu "Stradanja i sjećanja na nevine žrtve u koncentracionom logoru Jasenovac".

Školski
kalendar

Kalendar za osnovnu školu
Kalendar za srednju školu

Detaljnije ikonica

Spisak
uxbenika

Uxbenici za osnovnu školu
Uxbenici za srednju stručnu školu
Uxbenici za gimnaziju

Detaljnije ikonica

Dobri primjeri različitih pristupa u nastavi

Detaljnije ikonica

Projekti
međunarodni projekti
i saradnja

Projekat Čitalići
Izučavanje o Holokaustu

Detaljnije ikonica

Predmeti od
nacionalnog značaja

Detaljnije ikonica

E-Nastava

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Republički pedagoški zavod, u saradnji sa Radio-televizijom Republike Srpske organizuje nastavu na daljinu putem televizijskog prenosa za učenikeu od prvog do devetog razreda osnovnih škola u Republici Srpskoj.

Detaljnije ikonica

Kultura
pamćenja

Kultura pamćenja je pokrenut u okviru poduhvata obrazovanja i stručnog usavršavanja nastavnog kadra u Republici Srpskoj

Detaljnije ikonica

Korisni
linkovi

Detaljnije ikonica

Korisni
materijali

Detaljnije ikonica