+387 (0)51 430 110 Miloša Obilića 39,
78000 Banja Luka, Republika Srpska

Školski kalendar

Školski kalendar

Detaljnije

Spisak uxbenika

Spisak uxbenika

Detaljnije

Projekti, međunarodni projekti i saradnja

Projekti, međunarodni projekti i saradnja

Detaljnije
Datum: 03.08.2020. godine Obnovljena rodna kuća Branka Ćopića

U Hašanima rodnom selu Branka Ćopića je otvorena njegova rodna kuća koje srušena 1995. godine u vrijeme otaxbinskog rada. Izgradnju kuće su finansirali srpski član Predsjedništva BiH i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske. Svečanosti otvaranja su prisustvovali: srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, ministar za informaciono društvo, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj Srđan Rajčević, ministarka prosvjete i kulture Natalija Trivić, direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović, pomoćnici ministara, načelnici opština i drugi gosti.

Datum: 03.08.2020. godine Republika Srpska i Srbija će zajedno čuvati srpski jezik i ćirilicu

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić razgovarala je sa ministrom kulture i informisanja Srbije Vladanom Vukosavljevićem o definisanju zakonskih rješenja za zaštitu srpskog jezika i pisma. Zakoni o ćirilici, uvjeravaju, neće narušiti konstitutivnost naroda u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

Datum: 14.07.2020. godine Kako će izgledati NOVA ŠKOLSKA GODINA u Republici Srpskoj? Svi priželjkuju učionice, ali misle o PLANU B

U ovom trenutku ne pripremamo se za izvođenje nastave na daljinu, već kao da će nastava od septembra u osnovnim i srednjim školama u Srpskoj biti u učionici. Međutim, ako bude drugačije, mi smo spremni da reagujemo i na to, kao što smo to uspjeli i u martu.

Datum: 07.07.2020. godine Damjanović: Opasne namjere vlasti Tuzlanskog kantona

Direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović smatra da su opasne namjere vlasti Tuzlanskog kantona da navodni genocid u Srebrenici tematizuju na časovima istorije u završnim razredima osnovnih škola u skladu sa već izvršenim izmjenama svog nastavnog plana i programa.

Datum: 06.07.2020. godine DAMJANOVIĆ: Najviše promjena će biti u srednjem stručnom i tehničkom obrazovanju

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je da je prvi upisni rok u srednje škole prošao uredno, te da su prepoznati napori da se upisuju zanimanja neophodna tržištu rada, što je i jedan od glavnih ciljeva razvoja srednjeg obrazovanja.

Datum: 03.07.2020. godine INTERVJU: dr Predrag Damjanović, direktor Republičkog pedagoškog zavoda Repulike Srpske

Pojava Korona virusa napravila je ono što niko nije očekivao i čemu se skoro niko na svijetu nije nadao. Svijet je, makar na kratko, morao da zastane. Stala je gotovo svaka vrsta ljudske djelatnosti da bi se sačuvalo zdravlje i životi ljudi.

Datum: 02.07.2020. godine Damjanović: Promjenama do kvalitetnog osnovnog obrazovanja

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je danas u Banjaluci da je plan da đaci novu školasku godinu počnu u školskim klupama, u skladu sa epidemiološkom situacijom, te sa renoviranim planovima i programima, kao i novim mogućnostima i modelima nastave u stimulativnom okruženju.

Datum: 19.06.2020. godine Dr Predrag Damjanović, direktor Republičkog pedagoškog zavoda Republike Srpske gost emisije STAV TV K3

Gost emisije Stav 18.6.2020. godine bio je gospodin Predrag Damjanović, direktor Republičkog pedagoškog zavoda Republike Srpske.

Datum: 15.06.2020. godine Prijem povodom završetka nastave na daljinu

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić primili su danas predstavnike Radio-televizije Republike Srpske i prosvjetnih radnika, nastavnike razredne i predmetne nastave, koji su dali najveći doprinos uspjehu realizacije nastave na daljinu.

Datum: 12.06.2020. godine Školski čas 12. juna - od sedmog do devetog razreda

Školski čas - nastava na daljinu za učenike od 7. do 9. razreda osnovne škole za 12. juni 2020. godine.


Ostala obavještenja

E-Nastava

Detaljnije

Kultura pamćenja

Detaljnije

Korisni linkovi

Korisni linkovi

Detaljnije