Republički pedagoški zavod Republike Srpske

Miloša Obilića 39

78000 Banja Luka

Republika Srpska

17.01.2022.
DAMJANOVIĆ: Đaci su najzaštićeniji u školama
Početak drugog polugodišta za učenike osnovnih i srednjih škola u Srpskoj planiran je za 24. januar, govori direktor Republičkog pedagoškog zavoda Republike Srpske.
13.01.2022.
Republički pedagoški zavod obilježio 30 godina postojanja Republike Srpske u Foči
Republika Srpska opstala je uprkos mnogim teškim godinama, vremenima i okolnostima koje je nisu porazile, već učinile jačom i snažnijom, a najbolje se brani kvalitetnim obrazovanjem, vrijednim radom i učenjem, poručeno je sa svečane akademije u fočanskom Srednjoškolskom centru koju je organizovao Pedagoški zavod Republike Srpske.
07.01.2022.
Srećan Dan Republike
Republika Srpska nastala je 9. januara 1992. godine u Sarajevu kao Republika srpskog naroda u BiH odlukom tadašnje Skupštine srpskog naroda u BiH. Republika Srpska svoj prvi Ustav dobila je 28. februara 1992. godine pod nazivom Ustav Srpske Republike BiH.
05.01.2022.
ODRŽANA PROMOCIJA PRIRUČNIKA „OČUVANJE NACIONALNOG IDENTITETA I VRIJEDNOSTI U KONTEKSTU OSNOVNOG VASPITANJA I OBRAZOVANJA
U utorak, 14. decembra 2021. godine, OŠ „Desanka Maksimović“ Stanari je bila domaćin promocije jednog važnog djela u pogledu osnovnog vaspitanja i obrazovanja učenika u Republici Srpskoj i Srbiji. Priručnik „Očuvanje nacionalnog identiteta i vrijednosti u kontekstu osnovnog vaspitanja i obrazovanja“ će nastavnicima u osnovnoj školi, ali i u daljem vaspitanju i obrazovanju zasigurno pomoći da učenicima probude svijest o formiranju pozitivnog nacionalnog identiteta.
30.12.2021.
100 GODINA SŠC „PERO SLIJEPČEVIĆ“ GACKO
Srednjoškolski centar “Pero Slijepčević” Gacko, 12.12.2021.godine je svečanom akademijom započeo obilježavanje 100 godina od osnivanja Niže realne gimnazije u Gacku. Na ovom putovanju u prošlost, napravljena je retrospektiva događaja od osnivanja pa do danas. Prisjetili smo se događaja prije jednog vijeka, kada je ukazom sa najvišeg mjesta, službeno otvorena državna četverorazredna gimnazija, u čije su klupe sjela 63 učenika prvog razreda.
29.12.2021.
Rezultati Konkursa za izbor najboljih literarnih i likovnih radova na temu "Republika Srpska"
Rezultati Konkursa za izbor najboljih literarnih i likovnih radova na temu "Republika Srpska" možete pogledati i preuzeti na linku ispod ovog teksta.
Video

Školski čas za 8. jun - za osmi razred

Video

Školski čas za 8. jun - od prvog do sedmog razreda

Video

Školski čas za 7. jun - od sedmog do osmog razreda

Školski
kalendar

Kalendar za osnovnu školu
Kalendar za srednju školu

Detaljnije ikonica

Spisak
uxbenika

Uxbenici za osnovnu školu
Uxbenici za srednju stručnu školu
Uxbenici za gimnaziju

Detaljnije ikonica

Projekti
međunarodni projekti
i saradnja

Projekat Čitalići
Izučavanje o Holokaustu

Detaljnije ikonica

Predmeti od
nacionalnog značaja

Detaljnije ikonica

E-Nastava

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Republički pedagoški zavod, u saradnji sa Radio-televizijom Republike Srpske organizuje nastavu na daljinu putem televizijskog prenosa za učenikeu od prvog do devetog razreda osnovnih škola u Republici Srpskoj.

Detaljnije ikonica

Kultura
pamćenja

Kultura pamćenja je pokrenut u okviru poduhvata obrazovanja i stručnog usavršavanja nastavnog kadra u Republici Srpskoj

Detaljnije ikonica

Korisni
linkovi

Detaljnije ikonica

Korisni
materijali

Detaljnije ikonica