Републички педагошки завод Републике Српске

Милоша Обилића 39

78000 Бања Лука

Република Српска

23.02.2024.
Конференција о спољашњем вредновању квалитета васпитно-образовног рада у основним и средњим школама
У циљу истицања и промоције значаја вредновања квалитета васпитно-образовног рада, 21. и 22. фебруара 2024. године у хотелу „Кардиал“ у Теслићу, одржана је Конференција о спољашњем вредновању квалитета васпитно-образовног рада у основним и средњим школама. Конференцији су присуствовали директор Републичког педагошког завода, представници ОЕБС-а, начелници одјељења Републичког педагошког завода, инспектори-просвјетни савјетници и представници основних и средњих школа.
20.02.2024.
Одржана промоција приједлога нацрта Протокола за заштиту дјеце од насиља, злостављања и занемаривања
У организацији Министарства просвјете и културе Републике Српске и Републичког педагошког завода, уз подршку УНИЦЕФА у просторијама Средњошколског центра „Гемит- Апеирон“ Бања Лука, 20. фебруара 2024. године одржана је промоција приједлога нацрта Протокола за заштиту дјеце од насиља, злостављања и занемаривања.
06.02.2024.
Библиотеке за одрживу будућност - XXIV стручни скуп Друштва библиотекара Републике Српске
Друштво библиотекара Републике Српске, уз подршку Министарства просвјете и културе Републике Српске објавило је позив за пријаву и достављање радова за учешће на XXIV стручном скупу Друштва библиотекара Републике Српске.
05.02.2024.
26. Међународна изложба идеја, иновација и стваралаштва "Иност Младих 2024"
Савез иноватора Републике Српске и Удружење иноватора града Бања Лука организују 26. Међународну изложбу идеја, иновација и стваралаштва "ИНОСТ МЛАДИХ 2024" чији покровитељ су Влада Републике Српске и Град Бања Лука.
05.02.2024.
ЗИМСКА ШКОЛА ФИЗИКЕ, ТРЕБИЊЕ 2024.
Од 15. до 18. јануара 2024. године одржана је 6. зимска школа физике. Организатори су били Друштво физичара источне Херцеговине, уз помоћ града Требиња, Гимназије „Јован Дучић“ , Факултета за производњу и менаџмент и Републичког педагошког завода Републике Српске.
24.01.2024.
Конкурс за избор најбољих ликовних и литерарних радова на тему "Страдања и сјећања на невине жртве у концентрационом логору Јасеновац"
Поводом обиљежавања сјећања на невино страдале жртве у концентрационом логору Јасеновац, ЈУ "Спомен-подручје Доња Градина" и Републички педагошки завод Републике Српске расписују конкурс за избор најбољих ученичких ликовних и литерарних радова на тему "Страдања и сјећања на невине жртве у концентрационом логору Јасеновац".

Школски
календар

Календар за основну школу
Календар за средњу школу

Детаљније ikonica

Списак
уџбеника

Уџбеници за основну школу
Уџбеници за средњу стручну школу
Уџбеници за гимназију

Детаљније ikonica

Добри примјери различитих приступа у настави

Детаљније ikonica

Пројекти
међународни пројекти
и сарадња

Пројекат Читалићи
Изучавање о Холокаусту

Детаљније ikonica

Предмети од
националног значаја

Детаљније ikonica

Е-Настава

Министарство просвјете и културе Републике Српске и Републички педагошки завод, у сарадњи са Радио-телевизијом Републике Српске организује наставу на даљину путем телевизијског преноса за ученикеу од првог до деветог разреда основних школа у Републици Српској.

Детаљније ikonica

Култура
памћења

Култура памћења је покренут у оквиру подухвата образовања и стручног усавршавања наставног кадра у Републици Српској

Детаљније ikonica

Корисни
линкови

Детаљније ikonica

Корисни
материјали

Детаљније ikonica