+387 (0)51 430 110 Милоша Обилића 39,
78000 Бања Лука, Република Српска

Школски календар

Школски календар

Детаљније

Списак уџбеника

Списак уџбеника

Детаљније

Пројекти, међународни пројекти и сарадња

Пројекти, међународни пројекти и сарадња

Детаљније

Актуелности

Светосавске награде за најбоље средњошколце града Бања Лука

Датум: 30.01.2020. године

У оквиру традиционалних светосавских свечаности, данас су најуспјешнији бањалучки средњошколци, њих 18, награђени за постигнути школски успјех. Награде најбољим ученицима уручио је градоначелник Игор Радојичић, који је нагласио да се, између осталог, светосавским свечаностима жели одати признање најбољим ђацима и да се усмјери пажња јавности на младе људе и њихове успјехе.

Градоначелник Бања Луке Игор Радојичић и директор Републичког педагошког завора Републике Српске Предраг Дамјановић са награђеним ученицима

Међу нешто мање од 10.000 средњошколаца у Бањој Луци, ово су најбољи ученици што није мала ствар и честитам им на томе – казао је он. Када је ријеч о најбољим ђацима, Град има различите програме подршке, а светосавске награде су само један од њих. Велики број средњошколаца, прецизније њих 1.186, остварује право и на градске стипендије. Међу њима има и јако добрих спортиста, за које Град другу годину додјељује спортске стипендије. Свеукупно, за ове стипендије на годишњем нивоу издваја се око милион КМ – навео је Радојичић.

Александра Шкорић из Грађевинске школе казала је да је награда, коју је добила данас, велики подстицај за ученике да се труде и још више улаже у себе и своје знање.

Иван Петрушински, најбољи ученик Католичког школског центра, рекао је да је ова награда показатељ да су труд и рад на цијени. Средњошколци су данас добили новчану награду у износу од по 200 КМ и књигу под називом „Староставне горажданске књиге“ аутора Биљане Самарџић.

Додјели награда присутвовао је директор Републичког педагошког завода др Предраг Дамјановић.Архива обавјештења

Е-Настава

Детаљније

Култура памћења

Детаљније

Корисни линкови

Корисни линкови

Детаљније