+387 (0)51 430 110 Милоша Обилића 39,
78000 Бања Лука, Република Српска

Школски календар

Школски календар

Детаљније

Списак уџбеника

Списак уџбеника

Детаљније

Пројекти, међународни пројекти и сарадња

Пројекти, међународни пројекти и сарадња

Детаљније

Актуелности

Основна школа „Свети Сава“ Источно Ново Сарајево прославила школску славу

Датум: 30.01.2020. године

Основна школа “Св.Сава” из Источног Новог Сарајева, прославила је данас школску славу Светог Саву. Преломљен је славски колач, а ученици су заједно са учитељима и наставницима приредили богат културно-умјетнички програм.

Церемонија додјеле плакете

Директорка школе Данијела Мрда подсјетила је јавност да је школа у Источном Новом Сарајеву једна од пет најбољих у Српској. У школи се примјењују иновативне методе наставе, а то показују и резултати које школа остварује у интензитету, како у Српској, тако и у региону.

“Нашој дјеци увијек постављамо велике изазове, јер ако сањају велике снове они су достижни а резултати које остварују ће свакако бити велики. Наш највећи и најљепши ресурс су наши ученици који на сваки начин ову локалну заједницу али и рад својих наставника представљају својим резултатима. Више од осам стотина ученика укључено је у активности школе па тако резултати не могу недостајати.” Мрда је напоменула да је у плану проширење школе, а надоградња подразумијева ширење учионичког простора. “Наша школа има срећу да се број ученика повећава из године у годину, локална заједница се шири, тако да ће то сигурна сам бити задовољство како за локалну заједницу тако и за запослене у школи и ученике, да у наредном периоду доградимо учионички простор а с временом и изградимо нову школу која ће примити ђаке”.

Плакету школе за несебичан допринос и афирмацију образовања примио је директор педагошког Завода Републике Српске,Предраг Дамјановић.

Директор Републичког педагошког завода Републике Српске др Предраг Дамјановић

“Дошао сам овдје јер хоћу да подржим рад ове школе која је једна од најбољих у Републици Српској по свим параметрима. Поготово што, ево на овој локалној заједници, која је једна од ријетких с порастом броја становника и ученика. То је доказ да се у овој школи добро ради, да ће бити ученика и наредних година, и да ће убудуће све генерације на овако достојанствен начин прослављати школску славу.”

Школској слави присуствовао је и начелник општине Источно Ново Сарајево, Љубиша Ћосић.“Лако је помагати школу чије руководство постиже најбоље резултате. Много пута је доказано да је ово једна од најбољих школа, како по резултатима ученика, тако и по способностима наставника, али и по начину руковођења. Данас је велико задовољоство бити на слави, јер осим што је ово школска слава, ово је једина школа која носи назив Св.Саве у Источном Сарајеву.”Ћосић је изразио наду да ће у наредном периоду општина створити претпоставке да у разговору с ресорним Министарством буде изграђена још једна школа на подручју општине Источно Ново Сарајево. “Ми смо урадили све потребно, дефинисали локацију регулационим планом, припремили пројектни приједлог и послали га Министарству, надамо се позитивном одговору Владе Републике Српске.

Док се то не деси, наша локална заједница пружиће подршку према овој школи. У току је припрема документације која се односи на доградњу двије учионице, што се тиче финансија лако ћемо то подржати, увијек је лако помоћи добром.”

Културно-умјетнички програм

Слави су присуствовали и представници Града Источног Сарајева, ПУ Источно Сарајево, као и представници јавних предузећа. Плакету за несебичан допринос добио је и директор Олимпијског центра “Јахорина” Дејан Љевнаић.

Захвалница за медијско покровитељство отишла је у витрине Информативно-техничког центра РТРС у Источном Сарајеву.Архива обавјештења

Е-Настава

Детаљније

Култура памћења

Детаљније

Корисни линкови

Корисни линкови

Детаљније