+387 (0)51 430 110 Милоша Обилића 39,
78000 Бања Лука, Република Српска

Школски календар

Школски календар

Детаљније

Списак уџбеника

Списак уџбеника

Детаљније

Пројекти, међународни пројекти и сарадња

Пројекти, међународни пројекти и сарадња

Детаљније

Актуелности

Свечаном академијом Републички педагошки завод и општина Власеница обиљежили Дан Републике Српске

Датум: 13.01.2020. године

Рођендан Републике Српске, 28. по реду, свечано је прослављен у Власеници којој је ове године Републички педагошки завод Републике Српске повјерио задатак да буде домаћин Свечане академије у част 9. јануара – Дана Републике!

„Власеничани су одлично одговорили на повјерени задатак и ова манифестација, која је по својој важности друга, послије централне која се одвија у Бањој Луци, протекла је у свечаној атмосфери и уз пригодан програм. Републички педагошки завод је поводом Дана Републике расписао литерарни и ликовни конкурс, за основне и средње школе на територији наше Републике, и, као и сваке године, одзив наших ђака је био одличан, па смо добили око 2500 ликовних и 500 литерарних радова. Комисије су имале тежак задатак да одаберу по три најбоља рада, а њиховим ауторима су на овој свечаности уручене награде. Са овог мјеста ћемо још једном поручити да је наша Република настала 9. јануара и да ћемо њен рођендан увијек поносно славити“, казао је Предраг Дамјановић, директор Републичког педагошког завода Републике Српске, искористивши прилику да похвали власеничке просвјетаре за организацију, али и да се начелнику општине захвали за гостопримство.

Први човјек Власенице није крио понос што се једна од најзначајнијих манифестација којом се прославља Дан Републике одвија у Власеници.

„Велико је задовољство и част што је наш град домаћин догађаја везаног за један од најважнијих датума за српски народ. Република Српска је највредније што имамо, Република Српска је наш живот! Република Српска је гарант постојања и опстанка Срба на овом простору, са ове стране Дрине, и са Републичким педагошким заводом и Владом Републике Српске славимо њен 28. рођендан. Имамо шта да славимо и то ћемо радити и убудуће. Тим коме је повјерен овај задатак је озбиљно схватио своје обавезе и направио величанствену манифестацију, како и приличи нашој Републици Српској, по којој ћемо бити препознатљиви, а већ знамо да Власеница умије добро да организује важне догађаје“, истакао је Мирослав Краљевић, начелник општине Власеница.

На свечано уређеној бини у Средњошколском центру „Милорад Влачић“ заблистали су власенички ђаци, предшколци, основци и средњошколци, који су, уз помоћ својих васпитача, наставника и професора припремили пригодан културно-умјетнички програм у част своје отаџбине!

Гости из цијеле Српске нису штедјели дланове, али ни похвале, и сигурно је да ће рођендан Републике који је прослављен у Власеници дуго бити помињан.

Директор Завода др Предраг Дамјановић са начелником Мирославом Краљевић и замјеником начелника Гораном Ђурић
Хор ученика основне и средње школе који је интонирао химну Републике Српске

Свечана академија је привукла велики број становника Власенице

Директор Завода др Предраг Дамјановић се обраћа на свечаној академији

Фотографије говоре више од ријечи

Начелник општине Влесеница Мирослав Краљевић и директор РПЗ-а др Предраг Дамјановић са награђеним ученицима и наставницима.

Начелник општине Влесеница Мирослав Краљевић и директор РПЗ-а др Предраг Дамјановић са похваљеним ученицима и наставницима.


Архива обавјештења

Е-Настава

Детаљније

Култура памћења

Детаљније

Корисни линкови

Корисни линкови

Детаљније