+387 (0)51 430 110 Милоша Обилића 39,
78000 Бања Лука, Република Српска

Школски календар

Школски календар

Детаљније

Списак уџбеника

Списак уџбеника

Детаљније

Пројекти, међународни пројекти и сарадња

Пројекти, међународни пројекти и сарадња

Детаљније

Актуелности

Изучавање патриотске историје и васпитна функција школе

Датум: 03.07.2019. године

На Педагошком форуму у Санкт Петербургу један од предавача је шеф-редактор журнала „РОДИНА“ Коц Игор Александрович, замједник главног уредника „Руска газета“ носилац међународног признања „Човјек године 2017.“ за изучавање руског историјског наслеђа. Тема предавања је „ Изучавање патриотске историје и утицај на подизање васпитне улоге школе“.

Предраг Дамјановић и Коц Игор Александрович

У журналу „РОДИНА“ о којем је говорио на Педагошком форуму објављен је интервју са потпуковником Сергејем Павловим комадантом батаљона руске војске који је 1999. преузео аеродром Слатина код Приштине и разлозима напуштања аеродрома. Директор Републичког педагошког завода др Предраг Дамјановић и господином Игор Александрович су се сложили да се у руске и српске школе не може вратити васпитна функција, ако се не изучава патриотска историја на којој су одрастале генерације Руса и Срба.

Директор Дамјановић је нагласио да Република Српска кроз измјене НПП-а за националну групу предмета настоји да развија и чува културу сјећања у образовном систему Републике Српске.Архива обавјештења

Е-Настава

Детаљније

Култура памћења

Детаљније

Корисни линкови

Корисни линкови

Детаљније