Републички педагошки завод Републике Српске

Милоша Обилића 39

78000 Бања Лука

Република Српска

Архива обавјештењa

14.04.2019.
Обавјештења

Теслић: Школа педагога и директора средњих школа окупила 120 учесника

У Теслићу је у периоду од 10 - 12.04.2019. одржана десета школа педагога и директора средњих школа, у којој је учествовало 120 учесника из више од 80 образовних установа Републике Српске.

Директор Републичког педагошког завода др Предраг Дамјановић

Директор Педагошког завода Републике Српске, Предраг Дамјановић истакао је значај стручног усавршавања радника у школама.

"Новим законом је предвиђено и да се врши оцјењивање рада директора, педагога и наставника, а то ће се десити када добијемо правилник о стручном усавршавању, напредовању и унапређивању запослених у школама" рекао је Дамјановић Срни.

Школа педагога и директора средњих школа (Фото: РТРС)

Према његовим ријечима, једна од тема била је и велика матура у средњим школама чиме се указала прилика да педагози и директори размјене искуства са колегама из Србије.

Он је навео да је међу темама била и демографска политика, као и методологија вредновања квалитета образовно-васпитног рада у средњој школи.

"Одржаћемо и састанак са директорима и педагозима средњих школа о пословима које је Завод урадио прошле године и оним које ће тек радити. Биће представљени и резултати вредновања квалитета васпитно-образовног рада наставника" рекао је Дамјановић.

Школа педагога и директора средњих школа под називом "Вредновање квалитета рада васпитно-образовних установа" трајала је до петка, 12. априла. 2019. год.

Извор: Срна

Школски
календар

Календар за основну школу
Календар за средњу школу

Детаљније ikonica

Списак
уџбеника

Уџбеници за основну школу
Уџбеници за средњу стручну школу
Уџбеници за гимназију

Детаљније ikonica

Пројекти
међународни пројекти
и сарадња

Пројекат Читалићи
Изучавање о Холокаусту

Детаљније ikonica

Е-Настава

Министарство просвјете и културе Републике Српске и Републички педагошки завод, у сарадњи са Радио-телевизијом Републике Српске организује наставу на даљину путем телевизијског преноса за ученикеу од првог до деветог разреда основних школа у Републици Српској.

Детаљније ikonica

Култура
памћења

Сајт Култура памћења је покренут у оквиру подухвата образовања и стручног усавршавања наставног кадра у Републици Српској

Детаљније ikonica

Корисни
линкови

Детаљније ikonica

Корисни
материјали

Детаљније ikonica