Републички педагошки завод Републике Српске

Милоша Обилића 39

78000 Бања Лука

Република Српска

Архива обавјештењa

15.03.2019.
Обавјештења

Помен убијеној дјеци Српског Сарајева

Дана 11.03.2019. године у дворишту ОШ “Свети Сава“ Источно Ново Сарајево, гдје се налази спомен обиљежје“ одржан је помен дјеци Српског Сарајева који страдали у отаџбинском рату од 1992 до 1995. годин. По подацима Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и несталих лица на подручју Српског Сарајева у периоду од 1992-1995. године страдало је око 120-оро дјеце.

Прије годину дана, 11.03.2018. године у знак сјећана на настрадалу дјецу у дворишту школе је откривено спомен обиљежје које је открио тадашњи предсједник Републике Српске, а садашњи српки члан предсједништва БиХ Милорад Додик.

Помену су присуствовали: предсјеник Владе Републике Српске др Радован Вишковић, посланик у ПС БиХ Сташа Кошарац, подпредсједница НС Републике Српске Соња Караџић-Јовичић, директор Републичког педагошког завода Републике Српске др Предраг Дамјановић, градоначелник града Источно Сарајево, начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић, директор Завода за уџбенике и наставна средства Републике Српске Раде Ристовић и многи друге јавне личности града Источно Сарајево.

Школски
календар

Календар за основну школу
Календар за средњу школу

Детаљније ikonica

Списак
уџбеника

Уџбеници за основну школу
Уџбеници за средњу стручну школу
Уџбеници за гимназију

Детаљније ikonica

Пројекти
међународни пројекти
и сарадња

Пројекат Читалићи
Изучавање о Холокаусту

Детаљније ikonica

Е-Настава

Министарство просвјете и културе Републике Српске и Републички педагошки завод, у сарадњи са Радио-телевизијом Републике Српске организује наставу на даљину путем телевизијског преноса за ученикеу од првог до деветог разреда основних школа у Републици Српској.

Детаљније ikonica

Култура
памћења

Сајт Култура памћења је покренут у оквиру подухвата образовања и стручног усавршавања наставног кадра у Републици Српској

Детаљније ikonica

Корисни
линкови

Детаљније ikonica

Корисни
материјали

Детаљније ikonica