+387 (0)51 430 110 Милоша Обилића 39,
78000 Бања Лука, Република Српска

Обавјештење о Плану савјетовања у августу 2019. године

Више информација

ДАНАС И СУТРА ЕКСПЕРИМЕНТАЛНА МАЛА МАТУРА

Више информација

РТРС и РПЗ припремају квиз

Више информација

Дамјановић у посјети Чешкoj

Више информација

Збирке задатака за провјеру ученичких постигнућа ученика петог разреда

Више информација

Мала матура у Републици Српској обавезна школске 2020/21. године

Више информација

Потребан јединствен буквар у свим земљама гдје живе Срби

Више информација

Школски календар

Школски календар

Детаљније

Списак уџбеника

Списак уџбеника

Детаљније

Пројекти, међународни пројекти и сарадња

Пројекти, међународни пројекти и сарадња

Детаљније

Обавјештења

ОТВОРЕНА ЗИМСКА ШКОЛА ЗА ДИРЕКТОРЕ И ПЕДАГОГЕ ОСНОВНИХ ШКОЛА

Датум: 02.03.2018. године

ТЕСЛИЋ, 28. ФЕБРУАРА /СРНА/ - У Теслићу је данас отворена Девета зимска школа директора и педагога основних школа Републике Српске. Школу организују Републички педагошки завод и Друштво педагога, уз сагласност Министарства просвјете и културе Српске.

Школу отворили директор Републичког педагопког завода Републике Српске др Предраг Дамјановић и предсједник Друштва педагога Драго Бранковић, који је рекао Срни да се на семинар пријавило 320 учесника из цијеле Српске који ће у наредна три дана разговарати о три теме: "Васпитна улога васпитно-образовне установе", "Квалитет васпитно-образовног процеса" и "Подршка дјеци у ризику".

Он је рекао и да су теме одабрали директори и педагози ради унапређења рада наставника са дјецом и њиховима родитељима, а тиме и развијања система васпитања и образовања у Српској.

Бранковић је најавио да ће крајем марта бити одржан исти циклус предавања и за директоре и педагоге средњих школа.

Директор Републичког педагошког завода Предраг Дамјановић рекао је да је овогодишња тема и увођење мале матуре, те подсјетио да је Законом о основном образовању и васпитању који је ступио на снагу у мају прошле године предвиђено увођење мале матуре у основно образовање у Српској.

"Тренутно није могуће да све школе имају малу матуру, па смо у договору са министром просвјете и културе направили план да ове године имамо експериментално увођење мале матуре у 21 основну школу у Републици Српској, с тим да ће у осталих 166 школа и даље остати спољашње вредновање достигнућа из математике и српског језика", навео је Дамјановић.

Он је подсјетио да су на сајту Републичког педагошког завода постављене збирке задатака из математике и српског језика.

"Планирали смо да крајем априла буде спољашње вредновање достигнућа у 166 школа и пробна мала матура у 21 школи, а око 10. јуна и експериментална мала матура у 21 школи", рекао је Дамјановић.

Он је најавио да ће пред почетак наредне школске године бити одржан састанак са ресорним министарством о наредним корацима - да ли ће бити повећан број школа за малу матуру, а смањен број обухваћених спољашњим вредновањем или ићи корак даље.Архива обавјештења