Републички педагошки завод Републике Српске

Милоша Обилића 39

78000 Бања Лука

Република Српска

Архива обавјештењa

28.01.2018.
Обавјештења

Радојичић уручио награде најбољим бањалучким основцима

Радојичић уручио награде најбољим бањалучким основцима

Др Предраг Дамјановић директор Републичког педагошког завода, Драган Бањац начелник за друштвене дјелатности Града Бања Лука, Љубинка Драгојевић стручни сарадник за образовање, мр Игор Радојичић градоначелник Града Бања Лука, Гордана Дукић начелница за основно васпитање и образовање у МПиК Републике Српске са награђеним ученицима.

БАЊАЛУКА, 25.01.2018. године - Поводом школске славе - Светог Саве, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић уручио је данас награде најбољим ученицима из 29 основних школа.

На свечаности у Банском двору, најбољи бањалучки основци добили су новчану награду у износу од по 150 КМ, поклон књигу "Бања Лука пјесмом опјевана", аутора Љубомира Милутиновића и свитак у којем се налазе мапе српских просвјетитеља у изради СПКД "Просвјета".

Радојичић је рекао да Град додјелом награда жели да скрене пажњу јавности на најбоље младе који долазе, на наше суграђане - најбоље ученике основних школа.

"Ово су млади људи који нису само најбољи у учењу, они се баве различитим ваннаставним активностима, учествују на такмичењима, интересују се за све оно што уназад вијекова помијера свијет. Дакле, нису се само задржали у устаљеним оквирима књиге и учења, него имају пуно шира интересовања и зато заслужују да јавност данас види те младе људе, које ће сутра да воде град и Републику", казао је градоначелник Радојичић.

Како је додао, пуно је добре дјеце и ђака, и сигурно је било тешко наставничким вијећима да изаберу оне најбоље.

Један од награђених ђака јесте Каћа Зец, ученик осмог разреда ОШ "Иво Андрић". Како је рекла, награда јој је веома значајна и представља нешто најважније што јој се десило током основног образовања и она је подстрек за њено даље образовање и напредовање.

Награђени ученик Раде Милаковић из ОШ "Свети Сава" захвалио је за награду, те истакао да је много важна свим ученицима и подстицај за даље учење.

Светосавске награде сутра ће бити уручене и најбољим ученицима бањалучких средњих школа.

Додјели награда су присуствовали директор Републичког педагошког завода Републике Српске др Предраг Дамјановић и начелница за основно васпитање и образовање у Министарству просвјете и културе Републике Српске Гордана Дукић.

Школски
календар

Календар за основну школу
Календар за средњу школу

Детаљније ikonica

Списак
уџбеника

Уџбеници за основну школу
Уџбеници за средњу стручну школу
Уџбеници за гимназију

Детаљније ikonica

Пројекти
међународни пројекти
и сарадња

Пројекат Читалићи
Изучавање о Холокаусту

Детаљније ikonica

Е-Настава

Министарство просвјете и културе Републике Српске и Републички педагошки завод, у сарадњи са Радио-телевизијом Републике Српске организује наставу на даљину путем телевизијског преноса за ученикеу од првог до деветог разреда основних школа у Републици Српској.

Детаљније ikonica

Култура
памћења

Сајт Култура памћења је покренут у оквиру подухвата образовања и стручног усавршавања наставног кадра у Републици Српској

Детаљније ikonica

Корисни
линкови

Детаљније ikonica

Корисни
материјали

Детаљније ikonica