+387 (0)51 430 110 Милоша Обилића 39,
78000 Бања Лука, Република Српска

Обавјештење о Плану савјетовања у августу 2019. године

Више информација

ДАНАС И СУТРА ЕКСПЕРИМЕНТАЛНА МАЛА МАТУРА

Више информација

РТРС и РПЗ припремају квиз

Више информација

Дамјановић у посјети Чешкoj

Више информација

Збирке задатака за провјеру ученичких постигнућа ученика петог разреда

Више информација

Мала матура у Републици Српској обавезна школске 2020/21. године

Више информација

Потребан јединствен буквар у свим земљама гдје живе Срби

Више информација

Школски календар

Школски календар

Детаљније

Списак уџбеника

Списак уџбеника

Детаљније

Пројекти, међународни пројекти и сарадња

Пројекти, међународни пројекти и сарадња

Детаљније

Обавјештења

Радојичић уручио награде најбољим бањалучким основцима

Датум: 28.01.2018. године

Радојичић уручио награде најбољим бањалучким основцима

Др Предраг Дамјановић директор Републичког педагошког завода, Драган Бањац начелник за друштвене дјелатности Града Бања Лука, Љубинка Драгојевић стручни сарадник за образовање, мр Игор Радојичић градоначелник Града Бања Лука, Гордана Дукић начелница за основно васпитање и образовање у МПиК Републике Српске са награђеним ученицима.

БАЊАЛУКА, 25.01.2018. године - Поводом школске славе - Светог Саве, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић уручио је данас награде најбољим ученицима из 29 основних школа.

На свечаности у Банском двору, најбољи бањалучки основци добили су новчану награду у износу од по 150 КМ, поклон књигу "Бања Лука пјесмом опјевана", аутора Љубомира Милутиновића и свитак у којем се налазе мапе српских просвјетитеља у изради СПКД "Просвјета".

Радојичић је рекао да Град додјелом награда жели да скрене пажњу јавности на најбоље младе који долазе, на наше суграђане - најбоље ученике основних школа.

"Ово су млади људи који нису само најбољи у учењу, они се баве различитим ваннаставним активностима, учествују на такмичењима, интересују се за све оно што уназад вијекова помијера свијет. Дакле, нису се само задржали у устаљеним оквирима књиге и учења, него имају пуно шира интересовања и зато заслужују да јавност данас види те младе људе, које ће сутра да воде град и Републику", казао је градоначелник Радојичић.

Како је додао, пуно је добре дјеце и ђака, и сигурно је било тешко наставничким вијећима да изаберу оне најбоље.

Један од награђених ђака јесте Каћа Зец, ученик осмог разреда ОШ "Иво Андрић". Како је рекла, награда јој је веома значајна и представља нешто најважније што јој се десило током основног образовања и она је подстрек за њено даље образовање и напредовање.

Награђени ученик Раде Милаковић из ОШ "Свети Сава" захвалио је за награду, те истакао да је много важна свим ученицима и подстицај за даље учење.

Светосавске награде сутра ће бити уручене и најбољим ученицима бањалучких средњих школа.

Додјели награда су присуствовали директор Републичког педагошког завода Републике Српске др Предраг Дамјановић и начелница за основно васпитање и образовање у Министарству просвјете и културе Републике Српске Гордана Дукић.Архива обавјештења