+387 (0)51 430 110 Милоша Обилића 39,
78000 Бања Лука, Република Српска

Обавјештење о Плану савјетовања у августу 2019. године

Више информација

ДАНАС И СУТРА ЕКСПЕРИМЕНТАЛНА МАЛА МАТУРА

Више информација

РТРС и РПЗ припремају квиз

Више информација

Дамјановић у посјети Чешкoj

Више информација

Збирке задатака за провјеру ученичких постигнућа ученика петог разреда

Више информација

Мала матура у Републици Српској обавезна школске 2020/21. године

Више информација

Потребан јединствен буквар у свим земљама гдје живе Срби

Више информација

Школски календар

Школски календар

Детаљније

Списак уџбеника

Списак уџбеника

Детаљније

Пројекти, међународни пројекти и сарадња

Пројекти, међународни пројекти и сарадња

Детаљније

Обавјештења

Свечана академија и Изложба ликовних радова поводом Дана Републике Српске

Датум: 14.01.2018. године

Поводом Дана Републике Српске, у Зворнику, је уприличена Свечана академија и Изложба ликовних радова под називом "Републици Српској за 26 рођендан" чији су организатори Министарство просвјете и културе Републике Српске, Републички педагошки завод и Град Зворник. Министар просвјете и културе Дане Малешевић поручио је да је све ово што се ради поводом Дана Републике изузетно важно, а нарочито због преношење сјећања на младе људе који су дали своје животе да би ми данас овако живјели и стварали за будуће генерације.

Ако је цијенити према Зворнику гдје је капацитет вртића пребукиран, гдје се настоји направити још један вртић, све ово заиста има смисла. Ријечи из пјесме Љубивоја Ршумовића можда су најбоља порука а гласе "домовина се брани љепотом и чашћу и знањем, домовина се брани животом и лијепим васпитањем" - рекао је Малешевић.

Предраг Дамјановић, директор Републичког педагошког завода, подсјетио је да од 1993. године завод обиљежава Дан Републике Српске и сваке године у другом граду. Прије тога расписали смо конкурсе на тему "Моја Република" гдје се пријавило 160 школа и 650 ученика са литерарним радовима, односно 170 школа са 3.300 ликовних радова. Ми на овај начин желимо да у прослави Дана Републике учествују сви ученици Републике Српске, а то је преко 150.000 ученика и сви имају право да се пријаве на конкурсе. Тако подстичемо ученике да гаје патриотизам према својој Републици, а ми ћемо и наредних година организовати манифестације поводом Дана Републике. Овим путем захваљујем се градоначелнику Стевановићу и његовим сарадницима, јер су одлични домаћини, као и школама које су припремиле програм – рекао је Дамјановић.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић нагласио је да је јако битно да се код најмлађих развија осјећај о Дану Републике Српске и важности 9. јануара 1992. године. Данашња изложба јесте прилика за то, да видимо како млади доживљавају тај дан, да генерације које долазе воле и славе Републику Српску, на свима нама је обавеза да младим људима кажемо и докажемо шта нам значи Република Српска, да је славимо вјечито, да подстичемо младе људе да овдје остају, да се рађају дјеца а ми који вршимо функције имамо вјечито обавезу да стално поправаљамо услове живота како би се то истински и могло дешавати – истакао јеСтевановић.

Изложбу на којој су изложени најбољи од пристиглих ликовних радова отворио је Дамјановић. Малешевић, Дамјановић и Стевановић су на Свечаној академији уручили награде ауторима најбољих ликовних и литерарних радова, док су пригодан програм у оквиру академије приредили професори, наставници и ученици зворничких основних и средњих школа.

Нajбoљи литeрaрни рaд у средњим школама нaписaлa je учeницa чeтвртoг рaзрeдa Гимнaзиje "Joвaн Дучић" из Tрeбињa Гoрдaнa Maркoв, a у oснoвним шкoлaмa учeницa чeтвртoг рaзрeдa оснoвнe шкoлe "Вук Кaрaџић" из Брaтунцa Aнaстaсиja Рaнкић.

Нajбoљи ликoвни рaд у кoнкуренциjи срeдњих шкoлa дjeлo je учeникa чeтвртoг рaзрeдa Срeдњoшкoлскoг цeнтрa "Гoлуб Курeш" из Билeћe Ивaнa Сaмaрџићa, a у кoнкурeнциjи oснoвних шкoлa учeникa дeвeтoг рaзрeдa оснoвнe шкoлe "Дeсaнкa Maксимoвић" из Бaње Лукe Дaркa Зaгoрцa.

Хор СШЦ "Петар Кочић" Зворник интонира химну Републике Српске прије Свечене академије.

Директор Републичког педагошког завода др Предраг Дамјановић се обраћа на обиљежавању Дана Републике Српске.

Директорица СШЦ "Петар Кочић" Зворник Биљана Писић, директор Републичког педагошког завода др Предраг Дамјановић, градоначелник Зворника Зоран Стевановић и министар просвјете и културе Републике Српске др Дане Малешевић са награђеним ученицима на конкурсу ликовних и литерарних радова поводом обиљежавања Дана Републике Српске.

Сала Дома омладине у Зврнику је била мала да прими све заинтеросоване за присуство свеченој Академији поводом Дана Републике Српске.

Награђени ликовни радови средњих школа.

Награђени ликовни радови основних школа.

Директор Републичког педагошког завода Републике Српске др Предраг Дамјановић, министар просвјете и културе др Дане Малешевић и градоначелник Града Зворника Зоран Стевановић на отварању изложбе ликовних радова.

Директор Републичког педагошког завода даје изјаву за медије.Архива обавјештења