Републички педагошки завод Републике Српске

Милоша Обилића 39

78000 Бања Лука

Република Српска

Архива обавјештењa

15.12.2017.
Обавјештења

Информација о такмичењу из историје, доставља се

Број: 07/2.01/031-614-48/17
Датум: 14. 12. 2017. године

ОСНОВНИМ ШКОЛАМА
РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
н/р директора

ПРЕДМЕТ: Информација о такмичењу из историје, доставља се

Календаром такмичења ученика основних школа Републике Српске за школску 2017/18. годину предвиђено је такмичење из наставног предмета историја за ученике деветог разреда основне школе.

Тема овогодишњег такмичења у складу је са обиљежавањем годишњице Првог свјетског рата и носи назив "Српски народ у Босни и Херцеговини за вријеме Првог свјетског рата".

Наставници историје ће ученике припремати за општински ниво такмичења из прве четири теме Наставног програма историје за девети разред и литературе која се налази на сајту Републичког педагошког завода.

Све релевантне информације везане за наведено такмичење као што су обавјештења, упутства, материјале и резултате, заинтересовани могу пронаћи на сајту Републичког педагошког завода, у секцији Организација и провођење такмичења и подршка надареним ученицима, подсекција Такмичења ученика, школска 2017/18. година, у категорији Историја.

Потребно је да ову информацију учините доступном свим наставницима историје, посебно онима који су задужени за припрему ученика за такмичење.

С поштовањем,

Директор
Др Предраг Дамјановић

Бр. 1461 - RPZ_dopis.pdf(RPZ_dopis.pdf)

Школски
календар

Календар за основну школу
Календар за средњу школу

Детаљније ikonica

Списак
уџбеника

Уџбеници за основну школу
Уџбеници за средњу стручну школу
Уџбеници за гимназију

Детаљније ikonica

Пројекти
међународни пројекти
и сарадња

Пројекат Читалићи
Изучавање о Холокаусту

Детаљније ikonica

Е-Настава

Министарство просвјете и културе Републике Српске и Републички педагошки завод, у сарадњи са Радио-телевизијом Републике Српске организује наставу на даљину путем телевизијског преноса за ученикеу од првог до деветог разреда основних школа у Републици Српској.

Детаљније ikonica

Култура
памћења

Сајт Култура памћења је покренут у оквиру подухвата образовања и стручног усавршавања наставног кадра у Републици Српској

Детаљније ikonica

Корисни
линкови

Детаљније ikonica

Корисни
материјали

Детаљније ikonica