Републички педагошки завод Републике Српске

Милоша Обилића 39

78000 Бања Лука

Република Српска

Архива обавјештењa

07.12.2017.
Обавјештења

Договорене активности око обиљежавања Дана Републике Српске

Договорене активности око обиљежавања Дана Републике Српске

Директори основних и средњих школа Града Зворника, представници локалне заједнице и директор Педагошког завода Републике Српске Предраг Дамјановић договорили су активности којима ће 11. јануара бити обиљежена завршна манифестација поводом Дана Републике Српске. Према Дамјановићевим ријечима ово је друга по важности манифестација којом се обиљежава Дан Републике Српске, односно она је одмах по важности послије централног догађаја који предсједник РС организује 09. јануара.

- Републички педагошки завод од 1993. године обиљежава овај важан датум. Манифестација је одржавана у неколико градова у Републици Српској, а ове године ће завршни догађај бити обиљежен у Зворнику. У Дому омладине биће одржана свечана академија и додијељене награде награђеним ученицима за литерарне и ликовне радове. Конкурс за ове радове је завршен 4. децембра, а сви ликовни радови биће изложени у Зворнику током манифестације. Захвални смо локалној управи која је подржала ову манифестацију као и директорима и просвјетним радницима са којима смо одржали добар састанак и договорили све активности око обиљежавања Дана Републике Српске – рекао је Дамјановић и додао да ће се на овај начин дати посебан значај овом важном датуму што ће моћи да осјете и ученици основних и средњих школа у Зворнику те многобројни гости.

Биљана Писић, директорица СШЦ „Петар Кочић“, која је била домаћин састанка и један од носилаца програма обиљежавања Дана Републике Српске у Зворнику, истакла је задовољство што су након стицања статуса града, као центар регије, добили прилику да покажу шта могу, са циљем да се у најбољем свјетлу прикажу као организатори ове манифестације.

Након састанка приређена је пригодна закуска коју су спремили ученици угоститељске школе смјер кувар, са професорицама практичне наставе.

Школски
календар

Календар за основну школу
Календар за средњу школу

Детаљније ikonica

Списак
уџбеника

Уџбеници за основну школу
Уџбеници за средњу стручну школу
Уџбеници за гимназију

Детаљније ikonica

Пројекти
међународни пројекти
и сарадња

Пројекат Читалићи
Изучавање о Холокаусту

Детаљније ikonica

Е-Настава

Министарство просвјете и културе Републике Српске и Републички педагошки завод, у сарадњи са Радио-телевизијом Републике Српске организује наставу на даљину путем телевизијског преноса за ученикеу од првог до деветог разреда основних школа у Републици Српској.

Детаљније ikonica

Култура
памћења

Сајт Култура памћења је покренут у оквиру подухвата образовања и стручног усавршавања наставног кадра у Републици Српској

Детаљније ikonica

Корисни
линкови

Детаљније ikonica

Корисни
материјали

Детаљније ikonica