Републички педагошки завод Републике Српске

Милоша Обилића 39

78000 Бања Лука

Република Српска

Архива обавјештењa

09.11.2023.
Обавјештења

Завршена тродневна обука наставника из наставног предмета Основи предузетништва

У Бањој Луци је, 25. и 26. октобра, те 8. новембра 2023. године, одржана тродневна обука за око 40 наставника из 15 средњих школа с подручја Републике Српске, односно из бањалучке, приједорске и добојске регије, а који реализују наставу предмета Основи предузетништва. У сарадњи креатора пројекта „Бољом управом до бржег економског раста“ (ЕГГ2), којег имплементира Развојни програм Уједињених нација (УНДП) у БиХ, а финансира Влада Краљевине Норвешке и Републичког педагошког завода Републике Српске креиран је програм обука који прати постојећи наставни план и програм с циљем јачања стручних и професионалних компетенција наставника који реализују наставу предмета Основи предузетништва.

Обука је, између осталог, обухватила теме усмјерене на јачање савремених компетенција наставника у педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој компоненти, планирање и програмирање наставе предмета Основи предузетништва, развој предузетничке идеје, развој маркетинг плана, израда подузетничког плана, истраживање тржишта, те креирање и анализу финансијског плана. Као један од исхода  проведених обука, биће израђен  и приручник добрих пракси који ће служити као подршка у раду наставника за квалитетну реализацију наставе. Приручник ће бити доступан у електронској верзији на wеб страници Републичког педагошког завода Републике Српске.

 

Процес оснаживања компетенција наставника који реализују наставу предмета Основи предузетништва у средњим школама у Републици Српској оствариће позитиван ефекат у текућој школској години на више од 1.400 ученика.

Школски
календар

Календар за основну школу
Календар за средњу школу

Детаљније ikonica

Списак
уџбеника

Уџбеници за основну школу
Уџбеници за средњу стручну школу
Уџбеници за гимназију

Детаљније ikonica

Добри примјери различитих приступа у настави

Детаљније ikonica

Пројекти
међународни пројекти
и сарадња

Пројекат Читалићи
Изучавање о Холокаусту

Детаљније ikonica

Предмети од
националног значаја

Детаљније ikonica

Е-Настава

Министарство просвјете и културе Републике Српске и Републички педагошки завод, у сарадњи са Радио-телевизијом Републике Српске организује наставу на даљину путем телевизијског преноса за ученикеу од првог до деветог разреда основних школа у Републици Српској.

Детаљније ikonica

Култура
памћења

Култура памћења је покренут у оквиру подухвата образовања и стручног усавршавања наставног кадра у Републици Српској

Детаљније ikonica

Корисни
линкови

Детаљније ikonica

Корисни
материјали

Детаљније ikonica