Републички педагошки завод Републике Српске

Милоша Обилића 39

78000 Бања Лука

Република Српска

Архива обавјештењa

31.01.2023.
Обавјештења

ДОДЈЕЉЕНЕ СВЕТОСАВСКЕ НАГРАДЕ

На свечаној манифестацији „Наши учитељи" 28. јануара 2023. године, Светосавску награду овогодишњим добитницима - истакнутим васпитачима, наставницима основних и средњих школа, стручним сарадницима и библиотекарима у Републици Српској уручили су министар просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић, директор Републичког педагошког завода Предраг Дамјановић и академик Миливоје Унковић.

Награђено је 40 истакнутих просвјетних радника за постигнуте изузетне резултате у области васпитања и образовања дјеце и ученика и допринос квалитетнијем васпитању и образовању у Републици Српској.

 

Честитајући награђенима, министар Жељка Стојичић, навела је да је велики изазов у новом времену, које собом носи бројне изазове у виду технолошког напретка, али и у виду криза које погађају друштво у цјелини, не заборавити основни задатак просвјетног позива, а то је васпитати и образовати нове нараштаје како би стасали у добре, вриједне и знањем богате људе, чуваре нашег националног и културног насљеђа, као и носиоце сваког друштвеног развоја и напретка.

 

„У томе духу и путем просвјетитељског напретка, настојимо достојно вредновати рад и постигнућа наших просвјетних радника", рекла је министар Жељка Стојичић.

Истакла је да просвјетни радници најбоље знају да сваки нови дан представља могућност да унаприједе постојећи васпитно-образовни систем чији су носилац.

 

„Захваљујући њиховој преданости, стручности те спремности да подстичу дјецу на усвајање нових знања и јачање вриједности као што су заједништво, дружење и учење кроз игру, критичко промишљање, креативност, сарадња – раде у духу онога што им је у насљеђе оставио Свети Сава", навела је министар Жељка Стојичић.

 

Светосавском наградом Министарство просвјете и културе исказује подршку и захвалност друштва за улогу просвјетних радника у васпитању и образовању наше дјеце. 

 

Манифестацију „Наши учитељи" у Дјечијем позоришту Републике Српске већ четврту годину организује Министарство просвјете и културе, под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика, како би исказало додатну част награђеним просвјетним радницима.

 


Слике са манифестације "Наши учитељи" можете преузети на линку испод овог текста:

 

Бр. 1901 - Svetosavska_nagrada_2023.zip(Svetosavska_nagrada_2023.zip)

Школски
календар

Календар за основну школу
Календар за средњу школу

Детаљније ikonica

Списак
уџбеника

Уџбеници за основну школу
Уџбеници за средњу стручну школу
Уџбеници за гимназију

Детаљније ikonica

Добри примјери различитих приступа у настави

Детаљније ikonica

Пројекти
међународни пројекти
и сарадња

Пројекат Читалићи
Изучавање о Холокаусту

Детаљније ikonica

Предмети од
националног значаја

Детаљније ikonica

Е-Настава

Министарство просвјете и културе Републике Српске и Републички педагошки завод, у сарадњи са Радио-телевизијом Републике Српске организује наставу на даљину путем телевизијског преноса за ученикеу од првог до деветог разреда основних школа у Републици Српској.

Детаљније ikonica

Култура
памћења

Култура памћења је покренут у оквиру подухвата образовања и стручног усавршавања наставног кадра у Републици Српској

Детаљније ikonica

Корисни
линкови

Детаљније ikonica

Корисни
материјали

Детаљније ikonica