+387 (0)51 430 110 Милоша Обилића 39,
78000 Бања Лука, Република Српска

Школски календар

Школски календар

Детаљније

Списак уџбеника

Списак уџбеника

Детаљније

Пројекти, међународни пројекти и сарадња

Пројекти, међународни пројекти и сарадња

Детаљније

Обавјештења

Дамјановић: Настава на даљину дио историје образовања у Српској

Датум: 17.03.2020. године

Директор Републичког педагошког завода Предраг Дамјановић оцијенио је да ће извођење наставе на даљину, које је данас почело за ученике основних школа путем програма Радио-телевизије Републике Српске /РТРС/, бити уписано у историју образовања Српске.

Директор Републичког педагошког завода Републике Српске др Предраг Дамјановић

- Задовољни смо чињеницом да су РТРС и наставници који су учествовали у томе уложили веома много напора да се ово сними, почне емитовати и да то ученици прате - рекао је Срни Дамјановић.

Он је навео да је данас снимање емисија које ће бити емитоване сутра у термину већ познатом ученицима, с тим да је са РТРС-ом договорено да ће од четвртка и петка, 19. и 20. марта, наставници моћи користити много више времена на телевизији и дати више информација ученицима.

Дамјановић је рекао да је Републички педагошки завод у контакту са родитељима бројних ученика који зову, хвале овај вид наставе и кажу да су то ученици озбиљно прихватили.

- У Републичком педагошком заводу већ данас имамо списак нових наставника који ће вјероватно у неком догледном времену замијенити ове наставнике, свјесни чињенице да је ово што они раде веома тежак посао да би то могли сами издржати - нагласио је Дамјановић.

Он је додао да Републички педагошки завод планира да већ до краја ове седмице предложи Министарству просвјете и културе Српске начин на који би требало организовати наставу за општеобразовне предмете средњих стручних и техничких школа и за гимназије.

- Онда када нам је свима тешко изгледа да имамо много могућности и идеја да примијенимо најсавременије методе учења и то овог тренутка и користимо на опште задовољство и нас који ово припремамо, а и ученика који ово гледају - нагласио је Дамјановић.

На каналима РТРС-а данас је почела настава за основце на даљину, односно путем ТВ преноса.

Ову наставу за ученике од првог до деветог разреда основних школа у Српској, која је прекинута усљед појаве вируса корона, организују Министарство просвјете и културе Српске и Републички педагошки завод, у сарадњи са РТРС-ом.

Циљ оваквог вида наставе је, осим бриге за здравље и безбједност основаца, намјера да се предузме све да се ученицима омогући континуитет у учењу и раду, помогне да лакше преброде прекид наставе и буду што спремнији за њен наставак, када дође вријеме за то.Архива обавјештења

Е-Настава

Детаљније

Култура памћења

Детаљније

Корисни линкови

Корисни линкови

Детаљније