+387 (0)51 430 110 Милоша Обилића 39,
78000 Бања Лука, Република Српска

Школски календар

Школски календар

Детаљније

Списак уџбеника

Списак уџбеника

Детаљније

Пројекти, међународни пројекти и сарадња

Пројекти, међународни пројекти и сарадња

Детаљније

Обавјештења

Одржан четврти састанак Пододбора за образовање, иновације, информационо друштво и социјалну политику између ЕУ и БиХ

Датум: 22.02.2020. године

Четврти по реду састанак Пододбора за образовање, иновације, информационо друштво и социјалну политику између ЕУ и БиХ одржан је 20. фебруара 2020. године у Бриселу. У складу са дневним редом и припремљеним документом за дискусију, представници надлежних институција у БиХ са представницима Европске комисије разговарају о оствареном напретку у протеклих годину дана у испуњавању обавеза проистеклих из Споразума о стабилизацији и придруживању између ЕУ и БиХ у областима образовања и обука, информационог друштва и медија, истраживања и иновација, запошљавања и социјалне политике и другим темама које покрива овај пододбор.

Директор Републичког педагошког завода др Предраг Дамјановић

Делегацију Републике Српске на састанку Пододбора чине представници Министарства саобраћаја и веза, Министарства рада и борачко-инвалидске заштите, Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво, Министарства здравља и социјалне заштите, Министарства просвјете и културе, Министарства за европске интеграције и међународну сарадњу, Републичког педагошког завода, Агенције за акредитацију високошколских установа, Фонда здравственог осигурања и Гендер центра – Центра за једнакост и равноправност полова.

Пододбор за образовање, иновације, информационо друштво и социјалну политику између ЕУ и БиХ један је од седам заједничких техничких тијела ЕУ и БиХ, формираних за праћење спровођења обавеза које проистичу из Споразума о стабилизацији и придруживању између ЕУ и БиХ, који је ступио на снагу 1. јуна 2015. године.

У делегацији Републике Српске биo je директор Републичког педагошког завода др Предраг Дамјановић који је говорио о напретку образовања Републике Српске у предшколском, основном и средњем образовању, повезаности средњег стручног и техничког образовања са тржиштем рада, Акционом плану за реформу образовања, Уредби о стандардима занимања, инклузивној настави у образовном систему Републике Српске, ПИСА, ТИМСС и ПИРЛС истраживањима и учешћу Републике Српске у истим.Архива обавјештења

Е-Настава

Детаљније

Култура памћења

Детаљније

Корисни линкови

Корисни линкови

Детаљније