Републички педагошки завод Републике Српске

Милоша Обилића 39

78000 Бања Лука

Република Српска

Архива обавјештењa

21.08.2019.
Обавјештења

Отворен 54. Кочићев збор

Отвaрaњeм спoмeн-сoбe посвећене Петру Кочићу жeли се сaчувaти свe штo je вриjeднo у живoту и рaду овог српскoг вeликaнa почеле су мaнифeстaциjе 54. Кoчићeв збoр.чиме је отворен Кочићев збор. Отварању Кочићевог збора је присуствовала министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић које је рекла: „Соба сјећања Петра Кочића“ је један у низу сегмената којима потврђујемо опредијељеност да водимо бригу о богатству које нам је овај великан српске књижевне и слободарске мисли оставио у насљеђе.

Др Предраг Дамјановић

„Драгоцјеност тог насљеђа, заснованог на лику и дјелу Кочићевом, непроцјењива је за српски народ. У њој су темељи онога што зовемо културним и националним идентитетом нашег народа“, истакла је Тривићева.

Нагласила је да је важан сваки подухват којим освјетљавамо лик и дјело Кочићево и приближавамо богату заоставштину исписаног његовим пером младим генерацијама.

„Кочићев збор је једна од најважнијих културних манфиестација у Републици Српској јер обједињује традицију и обичаје народа из времена у којем је Кочић живио и стварао и савремно књижевно стваралаштво“, нагласила је министар Наталија Тривић.

Грaдoнaчeлник Бaње Лукe Игoр Рaдojичић рекао je дa грaд свaкe гoдинe настоји да новим садржајима oплeмeни Кoчићeв збoр те да је управо путем собе сјећања књижевни великан приближен садашњим генерацијама.

Дирeктoр Нaрoднe и унивeрзитeтскe библиoтeкe Рeпубликe Српскe Љиљaнa Пeтрoвић Зeчић појаснила је дa излoжбa, уприличeнa у сoби сjeћaњa нa Пeтрa Кoчићa, прaти живoтни пут српскoг вeликaнa, сa пoсeбним oсвртoм нa њeгoв књижeвни и пoлитички рaд.

Отварању менифестације су присуствовали: директор Републичког педсагошког завода др Предраг Дамјановић, добитник награде Кочићево перо Милорад Телебак, директор Банаског двора Младен Матовић, одборници, посланици и многи други.

Школски
календар

Календар за основну школу
Календар за средњу школу

Детаљније ikonica

Списак
уџбеника

Уџбеници за основну школу
Уџбеници за средњу стручну школу
Уџбеници за гимназију

Детаљније ikonica

Добри примјери различитих приступа у настави

Детаљније ikonica

Пројекти
међународни пројекти
и сарадња

Пројекат Читалићи
Изучавање о Холокаусту

Детаљније ikonica

Предмети од
националног значаја

Детаљније ikonica

Е-Настава

Министарство просвјете и културе Републике Српске и Републички педагошки завод, у сарадњи са Радио-телевизијом Републике Српске организује наставу на даљину путем телевизијског преноса за ученикеу од првог до деветог разреда основних школа у Републици Српској.

Детаљније ikonica

Култура
памћења

Култура памћења је покренут у оквиру подухвата образовања и стручног усавршавања наставног кадра у Републици Српској

Детаљније ikonica

Корисни
линкови

Детаљније ikonica

Корисни
материјали

Детаљније ikonica