+387 (0)51 430 110 Милоша Обилића 39,
78000 Бања Лука, Република Српска

Школски календар

Школски календар

Детаљније

Списак уџбеника

Списак уџбеника

Детаљније

Пројекти, међународни пројекти и сарадња

Пројекти, међународни пројекти и сарадња

Детаљније

Обавјештења

Oбразовање по мјери данашњег ученика

Датум: 02.07.2019. године

Министар посвјете и културе Републике Српске мр Наталија Тривић учествује у програму 11. Међународног педагошког форума „Модерне технологије учења: достигнућа, искуство и пракса“ у Санкт Петербургу.

Приликом отварања Форума, министар Наталија Тривић упознала је присутне о образовном систему Републике Српске и нагласила да је примарни циљ да се образовање унаприједи по мјери данашњег ученика и у складу са социјалним и технолошким достигнућима новог дигиталног доба.

„Форум је прилика да се упознамо са моделима образовања различитих земаља, како у наставном процесу, тако и у примјени нових технологија у методикама у процесу извођења наставе, а све у циљу стварања савременог модела школе прилагођеног вјештинама и компетенцијама ученика 21. вијека“, истакла је министар Наталија Тривић.

Међународни педагошки форум у Санкт Петербургу окупио је више од 500 водећих експерата у области образовања из цијелог свијета.

Фoрум сe одржава уз информациону подршку Министарства просвјете Руске Федерације и активну сарадњу органа локалне самоуправе, који врше управу у области образовања на цијелој територији Русије.

На форуму учестује директор Републичког педагошког завода др Предраг Дамјановић који је дан прије одржавања форума дао интервју локалној телевизији у којем је говорио о образовним системима у свијету, тенденције у образовања и карактеристике образовних система.Архива обавјештења

Е-Настава

Детаљније

Култура памћења

Детаљније

Корисни линкови

Корисни линкови

Детаљније