+387 (0)51 430 110 Милоша Обилића 39,
78000 Бања Лука, Република Српска

Школски календар

Школски календар

Детаљније

Списак уџбеника

Списак уџбеника

Детаљније

Пројекти, међународни пројекти и сарадња

Пројекти, међународни пројекти и сарадња

Детаљније

Обавјештења

50 година ОШ „СВЕТИ САВА“ БАЊА ЛУКА

Датум: 18.06.2019. године

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је значај обиљежавања 50 година постојања и рада Основне школе "Свети Сава" у Бањалуци, те навела да је Влада Српске кроз различите интервенције у ову школу уложила два милиона КМ.

Цвијановићева је напоменула да ова установа у том погледу није изузетак, те да је то случај и са свим другим школама широм Српске.

"Из тог разлога уложена средства у школе премашују 130 милиона КМ, а интервенисало се свугдје гдје је било потребно", рекла је новинарима Цвијановићева, која је присуствовала свечаној академији поводом обиљежавања 50 година постојања и рада бањалучке Основне школе "Свети Сава".

Она је изразила задовољство што присуствује обиљежавању овог значајног јубилеја у раду једне од образовних установа Српске, те истакла да то заслужује пажњу јавности.

Цвијановићева је додала да је важно да школа обавља своју функцију, али и да наставници сарађују са родитељима у интересу дјеце и стицања нових знања.

"Као што је то случај са свим другим образовним институцијама, тако и ова школа као дио образовног система пролази кроз одређене трансформације. Свакао ћемо се и у будућности бавити процесом реформе образовања, што је дио живота и напретка друштва", рекла је Цвијановићева.

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић истакла је да је ово једна од најмногобројнијих школа у Бањалуци, те да има више од 1.200 ученика.

"Како би ученици и наставници имали што боље услове за рад, од 2009. године трају интензивна улагања у ову школу, како у инфраструктуру, тако и у адаптирање простора. Очекујемо инвестиције у опремање дигиталних учионица, али и укљученост стручног кадара у реформске процесе", рекла је Тривићева.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да Градска управа интензивно ради на побољшању услова за рад ове школе, али и стварању услова за бољи живот грађана насеља Лауш у којем се она налази.

"У припреми је већ треће дјечије игралиште у овом насељу које радимо са УНДП-ом, а предстоји нам и велики пројекат који ћемо покушати сами да носимо, те смо ове године издвојили 260.000 КМ за пројекат нове спортске дворане, која би требало да служи како потребама ове школе, тако и свим грађанима у овом насељу", рекао је Радојичић.

Он је напоменуо да се о том пројекту дуго прича, али да је сада обезбијеђен дио средстава потребних за прве активности на изградњи дворане, те изразио наду да ће се већ сљедеће године створити услови да се крене у градњу.

Директор ове школе Мирослав Попржен изразио је задовољство што су се обиљежавању овако значајног јубилеја одазвали значајни и цијењени гости, те својим присуством увеличали свечаност.

"Иако прослављамо 50 година рада, нисмо се уморили, него настављамо пуним крилима", рекао је Попржен.

Прослави овог великог јубилеја присуствовао је директор Републичког педагошког завода др Предраг Дамјановић.Архива обавјештења

Е-Настава

Детаљније

Култура памћења

Детаљније

Корисни линкови

Корисни линкови

Детаљније