+387 (0)51 430 110 Милоша Обилића 39,
78000 Бања Лука, Република Српска

Школски календар

Школски календар

Детаљније

Списак уџбеника

Списак уџбеника

Детаљније

Пројекти, међународни пројекти и сарадња

Пројекти, међународни пројекти и сарадња

Детаљније

Обавјештења

Приједор: Смотра пројекта "Читалићи"

Датум: 05.06.2019. године

Овај пројекат Републичког педагошког завода промовише читање, разумијевање прочитаног и писано изражавање.

На приједорској смотри окупили су се ученици из десет основних школа из Приједора, Новог Града, Костајнице, Козарске Дубице и Прњавора. У пројекту "Читалићи" учествовали су ученици од другог до деветог разреда, који су на штандовима приказали свој рад.

"Овај пројекат ће доста помоћи зато што привлачи дјецу, на другачији начин су, у ствари, представљена та књижевна дјела" рекла је Катарина Пашалић ученица Основне школе Десанка Максимовић из Приједора.

Ученица ОШ Данило Борковић из Градишке додала је да им је било занимљиво јер су многе ствари научили из овог пројекта.

Пројектом "Читалићи" ове године било је обухваћено 40 основних школа. Ученици и наставници имали су задатак да представе рад омиљеног књижевника из њиховог града или регије.

"Знамо да је ово вријеме информационих технологија и да их не можемо избјећи, али такође смо свјесни чињенце да ће дјеца само читајући најбоља дјела наших најбољих писаца, а Богу хавала у Српској и у Србији имају тога јако много, да ћемо вратити васпитну улогу у школе што је и крајњи циљ" сматра Предраг Дамјановић директор Републичког педагошког завода.

У Републичком педагошком заводу кажу да намјеравају да наредне школске године у пројекат "Читалићи" укључе 80 од укупно 187 основних школа у Републици Српској.

Домаћин смотрe ОШ“Десанка Максимовић“ ПриједорАрхива обавјештења

Е-Настава

Детаљније

Култура памћења

Детаљније

Корисни линкови

Корисни линкови

Детаљније