+387 (0)51 430 110 Милоша Обилића 39,
78000 Бања Лука, Република Српска

Школски календар

Школски календар

Детаљније

Списак уџбеника

Списак уџбеника

Детаљније

Пројекти, међународни пројекти и сарадња

Пројекти, међународни пројекти и сарадња

Детаљније

Обавјештења

Обавијест о једнодневном семинару за наставнике струке Шумарство и обрада дрвета

Датум: 09.03.2018. године

Број: 07/2.01/032-614-154/18
Датум: 07.03.2018. године

Школа ученика у привреди, Бања Лука
ЦСШ "Иво Андрић", Прњавор
СШЦ "Петар Кочић" Шипово
ТШ "Михајло Пупин", Бијељина
СШЦ "Петар П. Његош", Чајниче
Техничка школа, Градишка
Машинска школа, Приједор
СШЦ "Лазар Ђукић" Рибник
СШЦ "Василије Острошки", Соколац
СШ "Никола Тесла", Теслић
СШЦ "Милорад Влачић", Власеница
СШЦ "Фоча", Фоча

ПРЕДМЕТ: Обавијест о једнодневном семинару за наставнике струке Шумарство и обрада дрвета

Републички педагошки завод, у складу са свијим надлежностима, развија програме стручног усавршавања васпитно-образовних радника и организује едукације. Врши и промоцију примјера добре наставне праксе чији су креатори наставници, стручни сарадници и сл. Сваки наставник користи различите прилике за учење, било да су оне формалне, неформалне или информалне. Достизање високих стандарда у било којој области је немогуће без помоћи и подршке колега, ментора и других стручњака, па је потребно користити различите прилике за учење у тиму, посматрање праксе других наставника, заједничко учење и рефлексију, дијелећи своје знање и прихватајући сугестије и коментаре на свој рад. Након завршеног одређеног програма обуке и других форми професоионалног развоја, наставник настоји да унаприједи своју праксу у областима које су за њега релевантне.

Имајући у виду наведено, Републички педагошки завод организује једнодневи семинар за наставнике стручно-теоријске и практичне наставе у струци Шумарство и обрада дрвета на тему "Кориштење наставних средстава у наставној пракси". Том приликом ће бити промовисана и радна свеска "Дендрологија са фитоценологијом" чији је аутор професор Блажо Лакић, те практикум за ученике, као материјали који значајно могу унаприједити учење и допринијети квалитету наставе.

Семинар ће бити одржан 30.03.2018.године са почетком у 11.00 часова у просторијама Републичког педагошког завода у Бањој Луци, Милоша Обилића 39.

Школа за учешће на семинару треба да пријави до три наставника стручних предмета у занимањима струке Шумарство и обрада дрвета. Пријаве треба доставити до 26.03.2018. године, на адресу z.bogdanovic@rpz-rs.org с назнаком, пријава за семинар "Кориштење наставних средстава у наставној пракси".

Републички педагошки завод ће, за учеснике семинара, обезбиједити сертификате.

С поштовањем,

Директор
Др Предраг Дамјановић

Бр. 1503 - RPZ_dopis.pdf(RPZ_dopis.pdf)


Архива обавјештења

Е-Настава

Детаљније

Култура памћења

Детаљније

Корисни линкови

Корисни линкови

Детаљније