Републички педагошки завод Републике Српске

Милоша Обилића 39

78000 Бања Лука

Република Српска

Архива обавјештењa

20.02.2024.
Обавјештења

Одржана промоција приједлога нацрта Протокола за заштиту дјеце од насиља, злостављања и занемаривања

У организацији Министарства просвјете и културе Републике Српске и Републичког педагошког завода, уз подршку УНИЦЕФА у просторијама Средњошколског центра „Гемит- Апеирон“ Бања Лука, 20. фебруара 2024. године одржана је промоција приједлога нацрта Протокола за заштиту дјеце од насиља, злостављања и занемаривања.

Промоцији су присуствовали представници Министарства просвјете и културе Републике Српске, Наташа Цвијановић, помоћник министра за предшколско и основно васпитање и образовање, Јасмина Болобан, помоћник министра за средње образовање и васпитање, Енеа Хотић, начелник одјељења за основно васпитање и образовање, чланови Интерресорног тима за јачање безбједности и спречавање насиља у основним и средњим школама и ђачким домовима у Републици Српској, представник УНИЦЕФА Сања Кабил, водитељица програма Образовање и развој вјештина, Сања Радетић Ловрић представник Друштва психолога Републике Српске, те представници полицијских станица, здравствених установа, центара за социјални рад као и  директори основних и средњих школа бањалучке регије.

Стручној јавности представљен је садржај приједлога нацрта Протокола, и позвани су да својим коментарима допринесу креирању коначне верзије приједлога  Протокола за заштиту дјеце од насиља, злостављања и занемаривања. 

Школски
календар

Календар за основну школу
Календар за средњу школу

Детаљније ikonica

Списак
уџбеника

Уџбеници за основну школу
Уџбеници за средњу стручну школу
Уџбеници за гимназију

Детаљније ikonica

Добри примјери различитих приступа у настави

Детаљније ikonica

Пројекти
међународни пројекти
и сарадња

Пројекат Читалићи
Изучавање о Холокаусту

Детаљније ikonica

Предмети од
националног значаја

Детаљније ikonica

Е-Настава

Министарство просвјете и културе Републике Српске и Републички педагошки завод, у сарадњи са Радио-телевизијом Републике Српске организује наставу на даљину путем телевизијског преноса за ученикеу од првог до деветог разреда основних школа у Републици Српској.

Детаљније ikonica

Култура
памћења

Култура памћења је покренут у оквиру подухвата образовања и стручног усавршавања наставног кадра у Републици Српској

Детаљније ikonica

Корисни
линкови

Детаљније ikonica

Корисни
материјали

Детаљније ikonica