Републички педагошки завод Републике Српске

Милоша Обилића 39

78000 Бања Лука

Република Српска

Архива обавјештењa

06.11.2023.
Обавјештења

Састанак са Активима директора основних и средњих школа и регионална конференција

Републички педагошки завод организовао је састанке са члановима Актива директора основних школа и Актива директора средњих школа регије Бања Лука и регије Приједор, 31. октобра у Бањој Луци, односно 01. новембра 2023. године у Српцу. На састанцима су представљене планиране активности Завода у 2024. години, учесници су упознати са динамиком реализације процеса спољашњег вредновања рада школа и размијењена су искуства о реализованим активностима дефинисаним Програмом мјера за јачање безбједности и спречавање насиља у школама и домовима ученика. Закључено је да се наведене активности реализују према плану, те да су усмјерене на јачање васпитне улоге школа и подизање нивоа безбједности ученика и запослених у школама.

Републички педагошки завод ће у наредном периоду реализовати састанке и са члановима актива директора осталих регија Републике Српске.

 

Упоредо са наведеним састанцима одржавају се и регионалне конференције на којима учествују наставници разредне наставе у чијим школама је реализована провјера постигнућа ученика петог разреда из српског језика и математике и наставници ученика деветог разреда који су били обухваћени експерименталном малом матуром у школској 2022/2023. године из српског језика, језика бошњачког народа и математике. Конференција се први пут реализује за наставнике јер су они директни учесници процеса, док су, до сада, резултати били презентовани директорима школа. Презентовању резултата проведених спољашњих провјера присуствовала је и министар просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић, која се обратила на  конференцији у Бањој Луци 31.октобра 2023. године.

 

Конференције за остале регије биће реализоване до краја новембра 2023. године.

 

 

 

 

 

 

Школски
календар

Календар за основну школу
Календар за средњу школу

Детаљније ikonica

Списак
уџбеника

Уџбеници за основну школу
Уџбеници за средњу стручну школу
Уџбеници за гимназију

Детаљније ikonica

Добри примјери различитих приступа у настави

Детаљније ikonica

Пројекти
међународни пројекти
и сарадња

Пројекат Читалићи
Изучавање о Холокаусту

Детаљније ikonica

Предмети од
националног значаја

Детаљније ikonica

Е-Настава

Министарство просвјете и културе Републике Српске и Републички педагошки завод, у сарадњи са Радио-телевизијом Републике Српске организује наставу на даљину путем телевизијског преноса за ученикеу од првог до деветог разреда основних школа у Републици Српској.

Детаљније ikonica

Култура
памћења

Култура памћења је покренут у оквиру подухвата образовања и стручног усавршавања наставног кадра у Републици Српској

Детаљније ikonica

Корисни
линкови

Детаљније ikonica

Корисни
материјали

Детаљније ikonica