Републички педагошки завод Републике Српске

Милоша Обилића 39

78000 Бања Лука

Република Српска

Архива обавјештењa

04.11.2022.
Обавјештења

Семинар за васпитаче

Према подацима из годишњих програма рада у предшколске установе, уписано и око 100 дјеце код којих је уочено одступање од типичног развоја која су у периоду опсервације, а немају налаз и мишљење стручне комисије. Управо из тих разлога измијењеним законским рјешењима за област предшколског и основног васпитања и образовања прописано је формирање ресурсних центара за инклузивно васпитање и образовање дјеце.

Између ресурсних центара и предшколских установа и основних школа успостављена је сарадња имајући у виду да се у установама формира опсервациони тим, уколико исту похађа дијете код којег су уочене сметње у развоју, а који врши процјену о дјетету и даје препоруке након извршене опсервације. Стручњаци из ресурсних центара пружају подршку у раду са дјецом са сметњама у развоју у предшколским установама, али и основним школама.

 

За провођење програма организована је обукама васпитно-образовних радника која је одржана  31. октобра и 01. новембра 2022. године. Обука је организована  за 200 васпитно-образовних радника за израду и примјену индивидуализованог васпитно-образовног програма прилагођеног индивидуалним потребама дјетета у складу са Правилником о начину и условима остваривања програма у предшколским установама за дјецу са сметњама у развоју.

 

Обуку је отварио директор Републичког педагошког завода доц.др Предраг Дамјановић.

 

Реализацију обуке су пратили инспектори-просвјетни савјетници  за предшколско васпитање Славица Видаковић и Даница Мојић.

 

Школски
календар

Календар за основну школу
Календар за средњу школу

Детаљније ikonica

Списак
уџбеника

Уџбеници за основну школу
Уџбеници за средњу стручну школу
Уџбеници за гимназију

Детаљније ikonica

Добри примјери различитих приступа у настави

Детаљније ikonica

Пројекти
међународни пројекти
и сарадња

Пројекат Читалићи
Изучавање о Холокаусту

Детаљније ikonica

Предмети од
националног значаја

Детаљније ikonica

Е-Настава

Министарство просвјете и културе Републике Српске и Републички педагошки завод, у сарадњи са Радио-телевизијом Републике Српске организује наставу на даљину путем телевизијског преноса за ученикеу од првог до деветог разреда основних школа у Републици Српској.

Детаљније ikonica

Култура
памћења

Култура памћења је покренут у оквиру подухвата образовања и стручног усавршавања наставног кадра у Републици Српској

Детаљније ikonica

Корисни
линкови

Детаљније ikonica

Корисни
материјали

Детаљније ikonica