Републички педагошки завод Републике Српске

Милоша Обилића 39

78000 Бања Лука

Република Српска

Архива обавјештењa

25.08.2022.
Обавјештења

Дамјановић: Нова школска година може несметано почети

Педагошки завод припремио је све из своје надлежности да нова школска година може несметано почети, изјавио је Срни директор Завода Предраг Дамјановић.

Дамјановић је истакао да су стручни тимови предложили новине које ће се примјењивати од школске 2022/23. године, а које се тичу предшколског васпитања и образовања, те наставних планова и програма.

Остале новине које ће бити на располагању школама се односе на практикум са радионицама о дјечијим правима за наставнике и стручне сараднике, затим дидактичко методичке препоруке за остваривање програма у 5. и 3. разреду основне школе, као и приручник за наставнике за реализацију садржаја наставног програма Дигитални свијет за 3. разред основне школе - навео је Дамјановић.

Он је рекао да ће у календару такмичења ученика за нову школску годину Завод предложити такмичења школских хорова, такмичења у рецитовању, те смотру стваралаштва школских фолклорних секција.

Наведене активности су осмишљене с циљем подршке ученичког стваралаштва и креативног изражавања, те промоције културног, духовног и националног стваралаштва и насљеђа Републике Српске - поручио је Дамјановић.

Према његовим ријечима, за већину приједлога Педагошког завода, Министарство просвјете и културе Републике Српске је дало сагласност.

Када је ријеч о епидемиолошкој ситуацији, он је рекао да се нада да до погоршања неће доћи, те подсјетио да је Педагошки завод до сада поступао у складу са одлукама Републичког кризног штаба и Института за јавно здравство.

Дамјановић је додао да је стечено довољно искуства из претходних школских година у пандемији и да би се настава у будућности требала организовати на најбољи могући начин.

- Наставници су боље обучени за извођење наставе у условима пандемије, школе су боље опремљене, а то значи да можемо одговорити задатку на брз и ефикасан начин са циљем да ученици имају наставу у складу са датим условима и околностима - закључио је Дамјановић.

Извор: РТРС

Школски
календар

Календар за основну школу
Календар за средњу школу

Детаљније ikonica

Списак
уџбеника

Уџбеници за основну школу
Уџбеници за средњу стручну школу
Уџбеници за гимназију

Детаљније ikonica

Пројекти
међународни пројекти
и сарадња

Пројекат Читалићи
Изучавање о Холокаусту

Детаљније ikonica

Предмети од
националног значаја

Детаљније ikonica

Е-Настава

Министарство просвјете и културе Републике Српске и Републички педагошки завод, у сарадњи са Радио-телевизијом Републике Српске организује наставу на даљину путем телевизијског преноса за ученикеу од првог до деветог разреда основних школа у Републици Српској.

Детаљније ikonica

Култура
памћења

Култура памћења је покренут у оквиру подухвата образовања и стручног усавршавања наставног кадра у Републици Српској

Детаљније ikonica

Корисни
линкови

Детаљније ikonica

Корисни
материјали

Детаљније ikonica