Републички педагошки завод Републике Српске

Милоша Обилића 39

78000 Бања Лука

Република Српска

Архива обавјештењa

11.05.2021.
Обавјештења

ИЗЛОЖБА УЧЕНИЧКИХ РАДОВА У СПОМЕН- ПОДРУЧЈУ ДОЊА ГРАДИНА

Сарадњом Републичког педагошког завода и Спомен - подручја Доња Градина почетком марта је расписан конкурс ликових и литерарних радова ученика основних и средњих школа Републике Српске на тему „Сјећање на невино страдале жртве у концентрационом логору Јасеновац - Доња Градина“.

Комисија коју  формирао директор Републичког педагошког завода  извршила је избор најбољих радова. Од награђених и похваљених радова у музеју  Спемен - подручја  Доња Градина је постављена  изложба која ће бити отворена за све оне који ће у нардном периоду посјетити ово спомен подручје. 

8.маја. 2021. године, када је обиљежаван помен невино страдалим жртвама геницида НДХ, овом обиљежавању је присуствовао директор Републичко педагошког завода др Предраг Дамјановић који је посјетио музеј и разгледао  изложбу ученичких радова. Поводом овог догађаја и изложбе директор Дамјановић ја дао изјаву РТРС-е.

 

Извор: РТРС

Школски
календар

Календар за основну школу
Календар за средњу школу

Детаљније ikonica

Списак
уџбеника

Уџбеници за основну школу
Уџбеници за средњу стручну школу
Уџбеници за гимназију

Детаљније ikonica

Пројекти
међународни пројекти
и сарадња

Пројекат Читалићи
Изучавање о Холокаусту

Детаљније ikonica

Предмети од
националног значаја

Детаљније ikonica

Е-Настава

Министарство просвјете и културе Републике Српске и Републички педагошки завод, у сарадњи са Радио-телевизијом Републике Српске организује наставу на даљину путем телевизијског преноса за ученикеу од првог до деветог разреда основних школа у Републици Српској.

Детаљније ikonica

Култура
памћења

Сајт Култура памћења је покренут у оквиру подухвата образовања и стручног усавршавања наставног кадра у Републици Српској

Детаљније ikonica

Корисни
линкови

Детаљније ikonica

Корисни
материјали

Детаљније ikonica