Републички педагошки завод Републике Српске

Милоша Обилића 39

78000 Бања Лука

Република Српска

Архива обавјештењa

17.05.2019.
Обавјештења

Дамјановић у посјети Чешкoj

Директор Републичког педагошког завода Предраг Дамјановић се налази у посјети Храдец Кралове регији у Чешкој која има потписано низ споразума о сарадњи са Републиком Српском. Циљ ове посјете је сарадња образовних институција у школа Републике Српске и регије Храдец Кралове.

Бердухова и Дамјановић са делегацијама Владе региона Храдец Кралове (Фото: РТРС)

Поред директора Дамјановића делегацију из Републике Српске чине директори Техничке школе Градишка, Машинске школе Приједор и Пољопривредне школе Бања Лука.

Сарадња у области образовања је успостављена у септембру 2018. године када је министарка просвјете, спорта и културе и група директора школа Храдец Кралове била у посјети Републици Српској.

Током посјете разговараће се о образовним системима Чешке и Републике Српске са акцентом о средњем стручном образовању и извођењу праксе ученика код послодаваца.

Бердухова и Дамјановић на састанку у Влади региона Храдец Кралове(Фото: РТРС)

Делегацију Републике Срске је у сједишту Владе регије Храдец Кралове примила подпредсједница Владе и министарка образовања, културе и спорта мр Мартина Бердухова.

По програму посјете биће посјећене: Средња стручна ветеринарска школа, Специјална предшколска установа, основна и средња школа, Пољопривредна школа, Медицинска школа, Tехничка школа и Средња школа за прераду камена и вајарство.

Извор: РТРС

Школски
календар

Календар за основну школу
Календар за средњу школу

Детаљније ikonica

Списак
уџбеника

Уџбеници за основну школу
Уџбеници за средњу стручну школу
Уџбеници за гимназију

Детаљније ikonica

Пројекти
међународни пројекти
и сарадња

Пројекат Читалићи
Изучавање о Холокаусту

Детаљније ikonica

Е-Настава

Министарство просвјете и културе Републике Српске и Републички педагошки завод, у сарадњи са Радио-телевизијом Републике Српске организује наставу на даљину путем телевизијског преноса за ученикеу од првог до деветог разреда основних школа у Републици Српској.

Детаљније ikonica

Култура
памћења

Сајт Култура памћења је покренут у оквиру подухвата образовања и стручног усавршавања наставног кадра у Републици Српској

Детаљније ikonica

Корисни
линкови

Детаљније ikonica

Корисни
материјали

Детаљније ikonica