Републички педагошки завод Републике Српске

Милоша Обилића 39

78000 Бања Лука

Република Српска

Архива обавјештењa

01.11.2023.
Обавјештења

Представници Републичког педагошког завода Републике Српске у посјети Темишвару

Чланови делегације Републичког педагошког завода Републике Српске, предвођени директорком Слађаном Танасић, боравили су у Темишвару, гдје су посjетили Савез Срба у Румунији, Српску гимназију „Доситеј Обрадовић”, а потом и Саборну цркву на Тргу уједињења.

У Српској кући делегацију из Републике Српске дочекали су предсjедник и посланик Огњан Крстић, секретар Савеза Срба у Румунији Златиборка Марков, потпредсjедник Савеза Борко Јоргован, Жељко Станков, инспектор Школског инспектората жупаније Тимиш, као и наставници Српске гимназије „Доситеј Обрадовић” Радованка Вулетић и Лазар Станковић, који су представнике РПЗ-а упознали са функционисањем Срба са подручја Румуније. У једночасовном разговору представници РПЗ-а били су упознати са свим облицима активности Савеза Срба у Румунији, а посебно са стањем школства на српском матерњем језику, а у том склопу и са радом Српске гимназије. Предсравници РПЗ-а су овом приликом изразили своју расположивост да обезбиједе бољу сарадњу школских установа из Републике Српске са српским школамау Румунији у разним видовима активности. Истовремено, представници Републичког педагошког завода Републике Српске су предложили да се у сарадњи са Савезом Срба у Румунији ураде конкретни и ефикасни пројекти у наредном периоду. Затим су представници РПЗ-а из Републике Српске у пратњи домаћина, обишли сjедиште Савеза Срба у Румунији, Српску гимназију „Доситеј Обрадовић” и Саборну цркву.

 

Извор: Наша Реч

Школски
календар

Календар за основну школу
Календар за средњу школу

Детаљније ikonica

Списак
уџбеника

Уџбеници за основну школу
Уџбеници за средњу стручну школу
Уџбеници за гимназију

Детаљније ikonica

Добри примјери различитих приступа у настави

Детаљније ikonica

Пројекти
међународни пројекти
и сарадња

Пројекат Читалићи
Изучавање о Холокаусту

Детаљније ikonica

Предмети од
националног значаја

Детаљније ikonica

Е-Настава

Министарство просвјете и културе Републике Српске и Републички педагошки завод, у сарадњи са Радио-телевизијом Републике Српске организује наставу на даљину путем телевизијског преноса за ученикеу од првог до деветог разреда основних школа у Републици Српској.

Детаљније ikonica

Култура
памћења

Култура памћења је покренут у оквиру подухвата образовања и стручног усавршавања наставног кадра у Републици Српској

Детаљније ikonica

Корисни
линкови

Детаљније ikonica

Корисни
материјали

Детаљније ikonica