Републички педагошки завод Републике Српске

Милоша Обилића 39

78000 Бања Лука

Република Српска

Архива обавјештењa

16.10.2023.
Обавјештења

Радни састанак представника РПЗ-а и Министарства просвјете и културе Републике Српске

У сриједу 11.10.2023. године, у просторијама Републичког педагошког завода, представници Републичког педагошког завода Републике Српске и Министарства просвјете и културе Републике Српске одржали су редовни радни састанак. Састанку су присуствовали министар просвјете и културе у Влади Републике Српске Жељка Стојичић, директор РПЗ-а Слађана Танасић, шеф кабинета министра просвјете и културе Љубиша Маркановић, помоћник министра за предшколско и основно васпитање и образовање Наташа Цвијановић, помоћник министра за средње образовање и васпитање Јасмина Болобан, начелници одјељења из РПЗ-а и одјељења из министарства просвјете и културе.

Радни састанак представља наставак заједничког дјеловања РПЗ-а и Министарства просвјете и културе Републике Српске као кровне образовне институције.

Министар просвјете и културе искористила је прилику да се састане и са инспекторима-просвјетним савјетницима РПЗ-а којима је пожељела успјешан рад и позвала их на добру сарадњу и у наредном периоду. Инспектор-просвјетни савјетник Славољуб Лукић је у име Катихетског одбора уручио министру  Плакету за допринос афирмацији наставног предмета Православна вјеронаука у образовном систему Републике Српске.

Састанак је протекао у конструктивном разговору и размјени ставова и мишљења који су допринијели конкретним рјешењима која ће се примијењивати у раду. Донесени су закључци чији је циљ унапређивање и побољшање рада заједничких радних група а све у сврху унапређења васпитно-образовног рада у предшколским установама, основним и средњим школама као и у домовима ученика у Републици Српској.  

Школски
календар

Календар за основну школу
Календар за средњу школу

Детаљније ikonica

Списак
уџбеника

Уџбеници за основну школу
Уџбеници за средњу стручну школу
Уџбеници за гимназију

Детаљније ikonica

Добри примјери различитих приступа у настави

Детаљније ikonica

Пројекти
међународни пројекти
и сарадња

Пројекат Читалићи
Изучавање о Холокаусту

Детаљније ikonica

Предмети од
националног значаја

Детаљније ikonica

Е-Настава

Министарство просвјете и културе Републике Српске и Републички педагошки завод, у сарадњи са Радио-телевизијом Републике Српске организује наставу на даљину путем телевизијског преноса за ученикеу од првог до деветог разреда основних школа у Републици Српској.

Детаљније ikonica

Култура
памћења

Култура памћења је покренут у оквиру подухвата образовања и стручног усавршавања наставног кадра у Републици Српској

Детаљније ikonica

Корисни
линкови

Детаљније ikonica

Корисни
материјали

Детаљније ikonica