Републички педагошки завод Републике Српске

Милоша Обилића 39

78000 Бања Лука

Република Српска

Архива обавјештењa

03.02.2023.
Обавјештења

ЗИМСКА ШКОЛА ФИЗИКЕ, ТРЕБИЊЕ 2023.

Друштво физичара источне Херцеговине, уз помоћ градa Требињa, Гимназијe „Јован Дучић“, РПЗ-a и Факултетa за производњу и менаџмент, организовало је и реализовало пету Зимску школу физике од 15. до 19. јануара 2023. године.

Овогодишња школа физике је по разним критеријумима напредовала у односу на прошле године. Број полазника школе је био рекордан: око 70 ученика је сваког дана присуствовало настави.


Око 30 ученика је било из Требиња, а преко 40 ученика је дошло из разних мјеста Републике Српске. Смјештај за ученике је организован у Дому ученика, а на основу успјеха на такмичењима 30 ученика је добило бесплатан смјештај и храну.

Напредак је остварен и што се тиче наставника, јер је ове године 9 наставника било задужено за организацију наставе. Међу њима, поред 5 наставника из Требиња, била су два професора из Ниша, један из Алексинца и просвјетни савјетник за физику из РПЗ-а.


Настава је организована по сличном моделу као и претходних година: у пријеподневном дијелу са ученицима су рађени рачунски задаци док су у послијеподневном термину организоване лабораторијске вјежбе и научно-популарна предавања. Предавања су одржали Миро Илић из Требињског астрономског удружења, Стеван Ђурђевић асистент ПМФ-а Подгорица и др Лазар Раденковић, асистент ПМФ-а Ниш.

 

 

Остале слике можете погледати и преузети на доле наведеном линку:

 

 

Бр. 1903 - Ostale_slike.rar(Ostale_slike.rar)

Школски
календар

Календар за основну школу
Календар за средњу школу

Детаљније ikonica

Списак
уџбеника

Уџбеници за основну школу
Уџбеници за средњу стручну школу
Уџбеници за гимназију

Детаљније ikonica

Добри примјери различитих приступа у настави

Детаљније ikonica

Пројекти
међународни пројекти
и сарадња

Пројекат Читалићи
Изучавање о Холокаусту

Детаљније ikonica

Предмети од
националног значаја

Детаљније ikonica

Е-Настава

Министарство просвјете и културе Републике Српске и Републички педагошки завод, у сарадњи са Радио-телевизијом Републике Српске организује наставу на даљину путем телевизијског преноса за ученикеу од првог до деветог разреда основних школа у Републици Српској.

Детаљније ikonica

Култура
памћења

Култура памћења је покренут у оквиру подухвата образовања и стручног усавршавања наставног кадра у Републици Српској

Детаљније ikonica

Корисни
линкови

Детаљније ikonica

Корисни
материјали

Детаљније ikonica