Републички педагошки завод Републике Српске

Милоша Обилића 39

78000 Бања Лука

Република Српска

Архива обавјештењa

30.09.2021.
Обавјештења

Промоција Приручника за наставнике

Поводом 15. септембра, Дана јединства, слободе и заставе зјаедничког празника Републике Српске и Републике Србије, Републички педагошки завод промовисао је тога дана Приручник за наставнике под називом „Очување националног идентитета и вриједности у контексту основног васпитања и образивања“. Приручник је промовисан у Академији наука и умејтности Републике Српске.

 

Директор Републичког педагошког завода др Предраг Дамјановић је говорио о активностима о сарадњи Републичког педагошког завода Републике Српске и Завода за унапређивања васпитања и образовања Републике Србије око усклађивања програма од предмета од националног значаја и темама које су усаглашене а које су саставни дио приручника.

 

Проф.др Горан Латиновић је говорио о историјском контексту Дана једниства. Слободе и националне заставе и важности изучавања предмета од националног значаја у Српској и  Србији.

 

 

Професорица Бранка Ловрић-Боснић је говорила у име професора разредне наставе који су вили чланови стручног тима и примјени приручника приликом извођења наставе предмета од националног значаја.

 

Професорица Слађана Поповић је говорила у име наставника историје који су били чланови стручног тима и изучавања историје као предмета од националног значаја.

Професорица Свјетлана Марић је говорила о значаји изучавања српског геопростора и изучавању географије као предмета од националног значаја.

Промоцију Приручника су урадили Свјетлана Марић, Слађана Поповић, Др Предраг Дамјановић. Бранка Ловрић-Боснић, Силва  Добраш ( водитељ промоције) и Проф. др Горан Латиновић

Сртучни тим који је урадио Приручник уа наставнике под називом „ Очување националног идентитета и вриједности у контексту основног васпитања и образовања“.

 

 

Промоција приручника за наставнике наставнике под називом „ Очување националног идентитета и вриједности у контексту основног васпитања и образовања“ је изазавала велико интзересовање.

Школски
календар

Календар за основну школу
Календар за средњу школу

Детаљније ikonica

Списак
уџбеника

Уџбеници за основну школу
Уџбеници за средњу стручну школу
Уџбеници за гимназију

Детаљније ikonica

Пројекти
међународни пројекти
и сарадња

Пројекат Читалићи
Изучавање о Холокаусту

Детаљније ikonica

Предмети од
националног значаја

Детаљније ikonica

Е-Настава

Министарство просвјете и културе Републике Српске и Републички педагошки завод, у сарадњи са Радио-телевизијом Републике Српске организује наставу на даљину путем телевизијског преноса за ученикеу од првог до деветог разреда основних школа у Републици Српској.

Детаљније ikonica

Култура
памћења

Сајт Култура памћења је покренут у оквиру подухвата образовања и стручног усавршавања наставног кадра у Републици Српској

Детаљније ikonica

Корисни
линкови

Детаљније ikonica

Корисни
материјали

Детаљније ikonica