Републички педагошки завод Републике Српске

Милоша Обилића 39

78000 Бања Лука

Република Српска

Архива обавјештењa

30.01.2020.
Обавјештења

Основна школа „Свети Сава“ Источно Ново Сарајево прославила школску славу

Основна школа “Св.Сава” из Источног Новог Сарајева, прославила је данас школску славу Светог Саву. Преломљен је славски колач, а ученици су заједно са учитељима и наставницима приредили богат културно-умјетнички програм.

Церемонија додјеле плакете

Директорка школе Данијела Мрда подсјетила је јавност да је школа у Источном Новом Сарајеву једна од пет најбољих у Српској. У школи се примјењују иновативне методе наставе, а то показују и резултати које школа остварује у интензитету, како у Српској, тако и у региону.

“Нашој дјеци увијек постављамо велике изазове, јер ако сањају велике снове они су достижни а резултати које остварују ће свакако бити велики. Наш највећи и најљепши ресурс су наши ученици који на сваки начин ову локалну заједницу али и рад својих наставника представљају својим резултатима. Више од осам стотина ученика укључено је у активности школе па тако резултати не могу недостајати.” Мрда је напоменула да је у плану проширење школе, а надоградња подразумијева ширење учионичког простора. “Наша школа има срећу да се број ученика повећава из године у годину, локална заједница се шири, тако да ће то сигурна сам бити задовољство како за локалну заједницу тако и за запослене у школи и ученике, да у наредном периоду доградимо учионички простор а с временом и изградимо нову школу која ће примити ђаке”.

Плакету школе за несебичан допринос и афирмацију образовања примио је директор педагошког Завода Републике Српске,Предраг Дамјановић.

Директор Републичког педагошког завода Републике Српске др Предраг Дамјановић

“Дошао сам овдје јер хоћу да подржим рад ове школе која је једна од најбољих у Републици Српској по свим параметрима. Поготово што, ево на овој локалној заједници, која је једна од ријетких с порастом броја становника и ученика. То је доказ да се у овој школи добро ради, да ће бити ученика и наредних година, и да ће убудуће све генерације на овако достојанствен начин прослављати школску славу.”

Школској слави присуствовао је и начелник општине Источно Ново Сарајево, Љубиша Ћосић.“Лако је помагати школу чије руководство постиже најбоље резултате. Много пута је доказано да је ово једна од најбољих школа, како по резултатима ученика, тако и по способностима наставника, али и по начину руковођења. Данас је велико задовољоство бити на слави, јер осим што је ово школска слава, ово је једина школа која носи назив Св.Саве у Источном Сарајеву.”Ћосић је изразио наду да ће у наредном периоду општина створити претпоставке да у разговору с ресорним Министарством буде изграђена још једна школа на подручју општине Источно Ново Сарајево. “Ми смо урадили све потребно, дефинисали локацију регулационим планом, припремили пројектни приједлог и послали га Министарству, надамо се позитивном одговору Владе Републике Српске.

Док се то не деси, наша локална заједница пружиће подршку према овој школи. У току је припрема документације која се односи на доградњу двије учионице, што се тиче финансија лако ћемо то подржати, увијек је лако помоћи добром.”

Културно-умјетнички програм

Слави су присуствовали и представници Града Источног Сарајева, ПУ Источно Сарајево, као и представници јавних предузећа. Плакету за несебичан допринос добио је и директор Олимпијског центра “Јахорина” Дејан Љевнаић.

Захвалница за медијско покровитељство отишла је у витрине Информативно-техничког центра РТРС у Источном Сарајеву.

Школски
календар

Календар за основну школу
Календар за средњу школу

Детаљније ikonica

Списак
уџбеника

Уџбеници за основну школу
Уџбеници за средњу стручну школу
Уџбеници за гимназију

Детаљније ikonica

Добри примјери различитих приступа у настави

Детаљније ikonica

Пројекти
међународни пројекти
и сарадња

Пројекат Читалићи
Изучавање о Холокаусту

Детаљније ikonica

Предмети од
националног значаја

Детаљније ikonica

Е-Настава

Министарство просвјете и културе Републике Српске и Републички педагошки завод, у сарадњи са Радио-телевизијом Републике Српске организује наставу на даљину путем телевизијског преноса за ученикеу од првог до деветог разреда основних школа у Републици Српској.

Детаљније ikonica

Култура
памћења

Култура памћења је покренут у оквиру подухвата образовања и стручног усавршавања наставног кадра у Републици Српској

Детаљније ikonica

Корисни
линкови

Детаљније ikonica

Корисни
материјали

Детаљније ikonica