+387 (0)51 430 110 Милоша Обилића 39,
78000 Бања Лука, Република Српска

Обавјештење о Плану савјетовања у августу 2019. године

Више информација

ДАНАС И СУТРА ЕКСПЕРИМЕНТАЛНА МАЛА МАТУРА

Више информација

РТРС и РПЗ припремају квиз

Више информација

Дамјановић у посјети Чешкoj

Више информација

Збирке задатака за провјеру ученичких постигнућа ученика петог разреда

Више информација

Мала матура у Републици Српској обавезна школске 2020/21. године

Више информација

Потребан јединствен буквар у свим земљама гдје живе Срби

Више информација

Школски календар

Школски календар

Детаљније

Списак уџбеника

Списак уџбеника

Детаљније

Пројекти, међународни пројекти и сарадња

Пројекти, међународни пројекти и сарадња

Детаљније

Обавјештења

Уручене награде побједницима ученичког конкурса о 25 година постојања скупштине

Датум: 15.11.2016. године
Датум: 14.11.2016 - 13:15
 
 
Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић уручио је данас награде побједницима конкурса за ученике основних школа из Републике Српске, уприличеног поводом обиљежавања 25. годишњице од оснивања парламента Српске.
 
Обраћајући се побједницима конкурса, за које је данас приређен пријем у Народној скупштини, предсједник Чубриловић нагласио је да од велике важности што су се у прославу овог јубилеја укључили и ученици из свих наших основних школа. Он је подсјетио да је обиљежавање овог јубилеја почело 24. октобра, одржавањем свечане сједнице парламента, на дан кад је прије 25 година доносена одлука о формирању Скупштине српског народа у БиХ. Према његовим ријечима, разне активности, везане за обиљежавање јубилеја, трајаће све до 9. јануара и Дана Републике.
 
- Од велике је важности што су у обиљежавању 25 година од оснивања скупштине учествовали и ученици и њихови наставници, јер Народна скупштина, као највиши уставотворни, законодавни и представнички дом, манифестује вољу свих грађана Републике Српске. Поносни смо због тога што је чак 1023 ученика написало литерарни рад на ову тему, а њих 723 направило ликовни рад о томе. Сви они су заслужили похвале због тога - рекао је Чубриловић, захваљујући се свим учесницима конкурса што се на овај начин придржили обиљежавању овог јубилеја.
 
 
Предсједник НСРС, Недељко Чубриловић и директор Републичког педагошког завода Републике Српске др Предраг Дамјановић разгледају изложбу ученичких радова
 
Одбор за обиљежавање 25 година скупштине и Републички педагошки завод расписали су почетком септембра ове године литерарни и ликовни конкурс за основношколце у Републици Српској, на задату тему обиљежавања овог јубилеја. На конкурс је, свеукупно, пристигло око 1.800 радова, а првопласирани су награђени и са новчаном наградом од по 500 КМ.
 
Прву награду, у категорији литерарних радова, освојила је Никола Милошевић, ученица шестог разреда из О.Ш. "Јован Цвијић" из Дрињаче код Зворника, другонаграђена је Милица Јованић, ученица седмог разреда О.Ш. "Вук Караџић" из Новог Града, а трећа награда је отишла у руке Софије Видовић, ученице седмог разреда О.Ш. "Змај Јова Јовановић" из Бањалуке.
 
Истовремено, за најбољи ликовни рад проглашена је слика која је заједничко дјело група ученика осмог разреда О.Ш. "Свети Сава" из Билеће (Милица Леро, Елена Табаковић, Дајана Самарџић и Сара Јањушевић). Другу награду добила је Кристина Пљеваљчић, ученица деветог разреда О.Ш. "Алекса Шантић" из Војковића, а трећу Никола Новаковић, ученик деветог разреда О.Ш. "Сутјеска" из Модриче.
 
У знак признања младим ауторима, најбољи ликовни радови овог конкурса изложени су у холу Народне скупштине. Уручењу награда је присуствовао директор Републичког педагошког завода Републике Српске др Предраг Дамјановић.


Архива обавјештења