Републички педагошки завод Републике Српске

Милоша Обилића 39

78000 Бања Лука

Република Српска

Архива обавјештењa

05.01.2022.
Обавјештења

ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА ПРИРУЧНИКА „ОЧУВАЊЕ НАЦИОНАЛНОГ ИДЕНТИТЕТА И ВРИЈЕДНОСТИ У КОНТЕКСТУ ОСНОВНОГ ВАСПИТАЊА И ОБРАЗОВАЊА

У уторак, 14. децембра 2021. године, ОШ „Десанка Максимовић“ Станари је била домаћин промоције једног важног дјела у погледу основног васпитања и образовања ученика у Републици Српској и Србији. Приручник „Очување националног идентитета и вриједности у контексту основног васпитања и образовања“ ће наставницима у основној школи, али и у даљем васпитању и образовању засигурно помоћи да ученицима пробуде свијест о формирању позитивног националног идентитета.

Директор Републичког педагошког завода др Предраг Дамјановић и директор ОШ“Десанка Максиновић“ Станари Александар Ристић

 

Приручник су промовисали  директор Републичког педагошког завода, др Предрага Дамјановића, и чланови стручног тима за израду Приручника: професорица разредне наставе и српског језика и књижевности, госпођа Бранка Ловрић - Боснић и професорица историје госпођа Слађана Поповић. Модератор промоције била је госпођа Жељка Дамјановић, професор српског језика и књижевности.


Као члан стручног тима за израду Приручника, а и као домаћин промоције, директор  школе, господин Александар Ристић се захвалио гостима који су дошли говорити о овом значајном пројекту и пожелио добродошлицу директорима и наставницима основних и средњих школа регије Добој који су својим присуством увеличали промоцију Приручника.

Кроз седам тематских подручја (Култура сјећања и памћења; Мој идентитет; Српски етнос; Српски језик; Доброчинсво и завјештање; Срби кроз историју и српски геопростор и Живот мога рода) провеле су нас учитељица Бранка (коју набоље памтимо као прво лице ТВ наставе на почетку пандемије корона вируса) и наставница историје Слађана која је о садржају Приручника говорила са великом дозом националног поноса и емоције. На крају Промоције гостима се обратио директор Републичког педагошког завода Републике Српске, др Предраг Дамјановић који је све присутне подсјетио зашто је од изузетног значаја да ми, као просвјетни радници, радимо на стварању и јачању свијести ученика о националном идентитету, објашњавајући важност васпитања и образовања ученика у погледу српских национаолних интереса са посебним освртом на догађаје од распада СФРЈ до данашњих дана.

 
Директор ОШ“Десанка Максимовић“ Станари Александар Ристић се обраћа на промоцији Приручника
 
 
О Приручнику су говорили професорица историје Слађана Поповић и професорица разредне наставе и српског језика и књижевности Бранка Ловрић-Боснић.

Директор Републичког педагошког завода др Предраг Дамјановић се обраћа на промоцији Приручника.

Школски
календар

Календар за основну школу
Календар за средњу школу

Детаљније ikonica

Списак
уџбеника

Уџбеници за основну школу
Уџбеници за средњу стручну школу
Уџбеници за гимназију

Детаљније ikonica

Пројекти
међународни пројекти
и сарадња

Пројекат Читалићи
Изучавање о Холокаусту

Детаљније ikonica

Предмети од
националног значаја

Детаљније ikonica

Е-Настава

Министарство просвјете и културе Републике Српске и Републички педагошки завод, у сарадњи са Радио-телевизијом Републике Српске организује наставу на даљину путем телевизијског преноса за ученикеу од првог до деветог разреда основних школа у Републици Српској.

Детаљније ikonica

Култура
памћења

Култура памћења је покренут у оквиру подухвата образовања и стручног усавршавања наставног кадра у Републици Српској

Детаљније ikonica

Корисни
линкови

Детаљније ikonica

Корисни
материјали

Детаљније ikonica