Републички педагошки завод Републике Српске

Милоша Обилића 39

78000 Бања Лука

Република Српска

Архива обавјештењa

02.07.2019.
Обавјештења

Oбразовање по мјери данашњег ученика

Министар посвјете и културе Републике Српске мр Наталија Тривић учествује у програму 11. Међународног педагошког форума „Модерне технологије учења: достигнућа, искуство и пракса“ у Санкт Петербургу.

Приликом отварања Форума, министар Наталија Тривић упознала је присутне о образовном систему Републике Српске и нагласила да је примарни циљ да се образовање унаприједи по мјери данашњег ученика и у складу са социјалним и технолошким достигнућима новог дигиталног доба.

„Форум је прилика да се упознамо са моделима образовања различитих земаља, како у наставном процесу, тако и у примјени нових технологија у методикама у процесу извођења наставе, а све у циљу стварања савременог модела школе прилагођеног вјештинама и компетенцијама ученика 21. вијека“, истакла је министар Наталија Тривић.

Међународни педагошки форум у Санкт Петербургу окупио је више од 500 водећих експерата у области образовања из цијелог свијета.

Фoрум сe одржава уз информациону подршку Министарства просвјете Руске Федерације и активну сарадњу органа локалне самоуправе, који врше управу у области образовања на цијелој територији Русије.

На форуму учестује директор Републичког педагошког завода др Предраг Дамјановић који је дан прије одржавања форума дао интервју локалној телевизији у којем је говорио о образовним системима у свијету, тенденције у образовања и карактеристике образовних система.

Школски
календар

Календар за основну школу
Календар за средњу школу

Детаљније ikonica

Списак
уџбеника

Уџбеници за основну школу
Уџбеници за средњу стручну школу
Уџбеници за гимназију

Детаљније ikonica

Добри примјери различитих приступа у настави

Детаљније ikonica

Пројекти
међународни пројекти
и сарадња

Пројекат Читалићи
Изучавање о Холокаусту

Детаљније ikonica

Предмети од
националног значаја

Детаљније ikonica

Е-Настава

Министарство просвјете и културе Републике Српске и Републички педагошки завод, у сарадњи са Радио-телевизијом Републике Српске организује наставу на даљину путем телевизијског преноса за ученикеу од првог до деветог разреда основних школа у Републици Српској.

Детаљније ikonica

Култура
памћења

Култура памћења је покренут у оквиру подухвата образовања и стручног усавршавања наставног кадра у Републици Српској

Детаљније ikonica

Корисни
линкови

Детаљније ikonica

Корисни
материјали

Детаљније ikonica